Guvernul a alocat 2,45 milioane de lei pentru refacerea a trei construcţii hidrotehnice afectate de viituri

> Prefectura Suceava: Pentru alte 14 obiective ar urma să se aloce 52 de milioane de lei

Prefectura Suceava a anunţat, vineri, că, în şedinţa de joi, Guvernul a aprobat, pentru mai multe judeţe din ţară – printre care şi Suceava –, o hotărâre privind suplimentarea bugetului Ministerului Apelor şi Pădurilor, din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, pentru realizarea în regim de urgenţă a unor lucrări de investiţii de prevenire şi înlăturare a efectelor calamităţilor naturale produse de inundaţii în perioada iunie-iulie 2018.

Astfel, pentru judeţul Suceava, Guvernul României a aprobat suma de 2,459 milioane lei, ce va fi alocată pentru lucrări de refacere a trei construcţii hidrotehnice ce aparţin de Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA), care au fost afectate în urma viiturilor înregistrate în judeţul nostru.

Astfel, pentru lucrări de amenajare râu Moldoviţa şi afluenţi, pe tronsonul Fundu Moldovei – Humor, s-a aprobat suma de 1,385 milioane lei, iar pentru regularizarea şi îndiguirea pârâului Râşca, în localitatea Bogdăneşti, se vor aloca 750.000 lei.

Alţi 324.000 lei s-au aprobat pentru refacerea amenajării râului Suceava, în zona sursei de alimentare cu apă a municipiului Rădăuţi, la Măneuţi.

„Pentru alte 14 construcţii hidrotehnice, aparţinând SGA Suceava, vor fi alocate fonduri în sumă de aproximativ 52 milioane lei. Pentru toate aceste lucrări se va desfăşura, în regim de urgenţă, procedura de achiziţii pentru proiectare şi execuţie” arată Prefectura.

Sursa citată notează că, în perioada precedentă, din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018, pentru refacerea infrastructurii afectate de calamităţile naturale produse în judeţul Suceava, Guvernul României a aprobat, prin hotărâri de guvern, pe parcursul lunii iulie, peste 30 milioane lei. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI