Viceprimarul Lucian Harşovschi:

Vrem să reabilităm anul acesta cât mai mult din traseul principal al municipiului Suceava

Lucian Harşovschi, viceprimar al municipiului Suceava, a declarat, ieri, că în ciuda ploilor care au îngreunat lucrările la infrastructura stradală a localităţii, se continuă investiţiile şi că un proiect important este cel de reabilitare a traseului principal, de la intrarea dinspre Fălticeni spre cartierul Burdujeni.

„Am avut o lună iulie foarte ploioasă şi au fost îngreunate lucrările” a precizat viceprimarul.

El a arătat că pe artera principală s-a început, de la sfârşitul lunii iunie, reabilitarea, prin decapare, a unor porţiuni mai mari, a bulevardului 1 Decembrie de la intrarea dinspre Fălticeni.

„Vom continua cât va permite vremea şi constructorul să ţină ritmul să mergem aşa până în Burdujeni” a spus Harşovschi.

Viceprimarul a menţionat că pe acest traseu este un covor asfaltic turnat în anul 2012, cu garanţie de 2 ani, iar acum, în 2018, au apărut foarte multe fisuri care „sigur nu vor rezista peste iarna care vine”, iar în primăvară vor fi probleme dacă nu se reabilitează.

„De aceea, ordinul este dat pentru reabilitarea a cât mai mult din traseul principal cu covor asfaltic. Se decapează şi se toarnă un strat de uzură de patru centimetri” a explicat Harşovschi.

El a mai arătat că se continuă şi alte investiţii, cum ar fi în Iţcani, unde se lucrează pe străzile Aron Pumnul şi Biruinţei, cu asfaltare şi reabilitare de trotuare, lucrându-se şi la porţiunea dintre strada Republicii şi strada Vasile Bumbac din centrul oraşului.

Totodată, pe strada Mircea Damaschin, care va fi cu sens unic şi cu 90 de locuri de parcare pe partea dreaptă şi cu recuperarea a 16 locuri de parcare de pe spaţiu verde, se lucrează în continuare, dar există un blocaj până la livrarea noilor capace de canal.

În zona Pieţei Centrale, pe strada Petru Rareş, se asfaltează şi se montează bordura, iar la Curtea Domnească se montează trotuare şi urmează să se toarne asfalt.

În zona din apropierea Palatului Administrativ se reabilitează cele trei alei ale parcului, iar pe strada Mărăşeşti se lucrează la noua reglementare de circulaţie şi, totodată, la parcări în spic.

Viceprimarul a mai declarat că nu este mulţumit de ritmul lucrărilor pe strada Bogdan Vodă, iar la lucrările de pe strada Mihail Sadoveanu este o problemă legată de proiect care prevede o rigolă betonată ce se suprapune cu conductele de utilităţi, deşi companiile de utilităţi au arătat iniţial că acele conducte au un alt traseu; s-a stabilit că se vor monta canalizări pentru apa pluvială. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: