A fost sfinţită pictura bisericii din Botoşana

În ziua cinstirii Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, credincioşii Parohiei Botoşana l-au avut ca oaspete pe Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, care, în sobor de preoţi şi diaconi, a sfinţit pictura bisericii parohiale.

Ierarhul a sfinţit pictura recent finalizată a locaşului de cult şi a săvârşit Sfânta Liturghie pe un podium special amenajat. La slujbele săvârşite au participat cu evlavie numeroşi credincioşi, cât şi oficialităţi locale. Răspunsurile liturgice au fost date de corul parohiei; majoritatea cântăreţilor au purtat costume populare, ca de altfel şi mulţi credincioşi.

La finalul Sfintei Liturghii a fost săvârşită slujba de pomenire a ctitorilor bisericii, după care ÎPS Părinte Pimen a hirotesit întru iconom stavrofor pe părintele coslujitor Nistor Spiridon Radu şi pe fostul preot paroh.

Piatra de temelie a bisericii cu hramul „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Botoşana a fost pusă la data de 15 septembrie 2000, sub arhipăstorirea Înaltpreasfinţitului Pimen şi coordonarea preotului paroh Ilişoi Viorel, care a conlucrat în această perioadă cu preoţii slujitori Ţâcşa Ioan, Straton Bogdan şi Nistor Spiridon-Radu. Lucrările au fost finalizate, iar biserica a fost sfinţită pentru a se sluji în ea la data de 5 septembrie 2010 de către Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen. Pictura interioară, în tehnica frescă, a fost executată de pictorul bisericesc Moroşanu Mihai, împreună cu ucenicii. La construcţia acestei biserici a contribuit semnificativ Gheorghe Flutur, fiul al satului. (După Doxologia.ro)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: