Pe toată perioada Lunii Diasporei, atât la Suceava, cât şi la punctul din Rădăuţi

Programul de lucru al Serviciului Paşapoarte a fost prelungit

> Prefectul Mirela Adomnicăi a luat această măsură ţinând cont că în această perioadă creşte numărul de solicitanţi

 Prefectul de Suceava Mirela Adomnicăi a dispus, prin ordin de prefect, ca începând din data de 31 iulie până în 31 august să fie prelungit programul la Serviciul de Eliberarea Paşapoartelor.

Prefectura Suceava a anunţat, ieri, că, din data de 31 iulie 2018 şi până în 31 august 2018, la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple, programul de lucru se prelungeşte până la ora 18.30.

Mai mult, la punctul mobil de lucru de la Rădăuţi, deschis miercurea, programul va fi cuprins între orele 8 – 16, în loc de 9 – 15.

Decizia prelungirii programului de lucru la acest serviciu public comunitar a fost luată prin Ordin de prefect, emis joi, având în vedere că numărul cetăţenilor care solicită paşapoarte în perioada menţionată este mai ridicat comparativ cu restul anului.

Prefectura Suceava mai informează că, începând din data de 20 iulie 2018, de la intrarea în vigoare a modificărilor aduse Legii nr. 248/ 2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Suceava ponderea paşapoartelor simple temporare eliberate este de maxim 18%, fiind preferată eliberarea paşaportului electronic, dată fiind mărirea termenului de valabilitate de la 5 la 10 ani.

Potrivit noilor modificări legislative, paşapoartele simple temporare sunt eliberate doar în cazul unor situaţii de urgenţă, justificate cu documente, atunci când, din motive de sănătate, familiale sau profesionale, este necesară şi urgentă prezenţa persoanei pe teritoriul altui stat şi nu există timpul necesar pentru emiterea unui paşaport simplu electronic, în termen de cel mult 3 zile.

O altă noutate este obligativitatea purtării uniformei la ghişeele de relaţii cu publicul ale serviciilor publice comunitare pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: