La Brodina, după ce un mal înalt al râului s-a surpat

O casă a fost luată de apa râului Suceava

> Proprietarul a fost evacuat din timp. Autorităţile încearcă să facă un zid de protecţie pentru a nu fi afectate drumul judeţean, biserica şi o şcoală

O casă a fost luată de apa râului Suceava la Brodina, iar primarul, Codrin Ilaş-Rusu, a spus că este în căutare de soluţii pentru realizarea unui zid de protecţie astfel încât să nu fie afectate drumul judeţean, biserica şi o şcoală.

Primarul comunei Brodina, Codrin Ilaş-Rusu, a declarat ieri că persoana care locuia în casa respectivă a fost evacuată din timp, că a fost scos totul din casă şi a fost trasă deoparte casa pentru a putea fi folosite lemnele din care era construită, iar temelia acesteia a căzut în apa râului Suceava.

„Noi am tras casa doar pentru a recupera lemnele. Oricum cădea…” a precizat Codrin Ilaş-Rusu.

Primarul a explicat că locuinţa se afla pe un mal foarte înalt, de circa 15 metri, care a fost afectat de apa râului Suceava. Mal care, de două zile, se tot surpă.

„Încercăm să facem un zid de protecţie, să vedem dacă reuşim, ca să nu afecteze drumul judeţean, biserica şi o şcoală în zonă” a spus primarul.

Ilaş a arătat că, împreună cu specialişti de la Apele Române şi de la Drumuri Judeţene, se căutau ieri soluţii pentru a se opri această surpare în evoluţie.

„Să vedem cum facem, pentru că malul e foarte înalt, de 10-15 metri. Nu avem cum să ne apropiem ca să încercăm să facem un zid. Apa bate acolo în mal şi se tot surpă. În două zile s-au surpat vreo 10 metri” a spus primarul.

El a precizat că în cursul zilei de ieri, încercările vizau ca să fie aduse toate materialele necesare pentru realizarea unei lucrări de protecţie suficient de solide. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: