Seminar organizat la Suceava de DSP, în colaborare cu Asociaţia Addictless

„Metode şi tehnici de prevenire a abuzului de alcool”

Seminarul „Metode şi tehnici de prevenire a abuzului de alcool” a fost organizat ieri, la Suceava, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava în colaborare cu Asociaţia Addictless Suceava.

Într-un comunicat de presă al DSP Suceava ni s-a precizat că seminarul se adresează asistenţilor medicali comunitari şi mediatorilor sanitari. În cadrul evenimentului au fost abordate teme ce vizează consecinţele abuzului de alcool asupra consumatorilor, instrumente de screening cu întrebări şi teste standardizate, precum şi rolul asistentului comunitar în intervenţia scurtă în rândul pacienţilor.

Sursa citată menţionează că aproximativ 25% din toată populaţia poate avea de-a lungul întregii vieţi o problemă generată de consumul de alcool, iar, printr-o depistare precoce şi o intervenţie adecvată şi la timp, se poate preveni „dezvoltarea unui model patologic de consum de alcool, care va duce în final la apariţia dependenţei şi la consecinţele somatice şi sociale ale acesteia”.

„Asistenţii medicali comunitari sunt un eşalon al îngrijirilor de sănătate în comunităţile vulnerabile şi au o poziţie favorabilă de a identifica printre beneficiarii serviciilor de asistenţă medicală comunitară pe cei care au probleme date de consumul de alcool” se arată în comunicat.

Lectorii acestui seminar au fost psihoterapeuţii şi psihologii clinicieni Loredana Balan şi Dana Macoveiciuc, membri ai Asociaţiei Addictless Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: