Garda Forestieră Suceava foloseşte o dronă şi o staţie grafică ce permit identificarea de terenuri scoase ilegal din fondul forestier ori suprafeţe de pădure tăiate ilegal

Inspectorul-şef al Gărzii Forestiere (GF) Suceava, ing. Mihai Găşpărel, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că instituţia a achiziţionat o staţie grafică şi un soft care permit, printre altele, prelucrarea imaginilor captate de dronă.

El a spus că noul sistem, aflat de o lună de zile în dotarea Gărzii Forestiere Suceava, este util în prelucrarea imaginilor captate de dronă şi suprapunerea lor cu hărţile amenajistice, cu Google Map şi realizarea ortofotoplanurilor.

„Ne ajută să identificăm suprafeţele scoase ilegal din fondul forestier, suprafeţele de pădure tăiate ilegal, dar şi care sunt modificările stării vegetaţiei dintr-o anumită zonă sau să măsurăm înălţimea arborilor de la lizieră” a explicat Găşpărel.

El a precizat că dacă există informaţii că într-o anumită zonă s-a construit foarte mult în fondul forestier, se realizează o filmare cu drona, fără a mai fi nevoie să se meargă din poartă în poartă la proprietari pentru a se efectua măsurători, întrucât imaginile captate cu drona sunt descărcate şi prelucrate cu ajutorul softului nou achiziţionat şi al staţiei grafice care procesează informaţiile, obţinându-se în final o imagine foarte clară a zonei respective.

Inspectorul-şef al GF Suceava a menţionat că inspectori ai instituţiei au fost instruiţi pentru a lucra cu noul echipament. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: