Prima înregistrare pe care apare vocea lui David Bowie, respinsă de o casă de discuri, scoasă la licitaţie

Primul material audio în variantă demo înregistrat în studio de David Bowie, respins de o casă de discuri şi descoperit într-un coş de pâine, va fi scos la licitaţie anul acesta.

Pe banda din 1963 se poate auzi vocea tânărului Bowie, în vârstă de 16 ani – pe numele real David Jones – care a înregistrat acest demo alături de prima sa trupă, The Konrads, informează Press Association. Grupul a fost refuzat de casa de discuri Decca, iar banda pe care Bowie interpretează piesa „I Never Dreamed” nu a fost lansată niciodată.

Banda, cu o valoare estimată la 10.000 de lire, face parte dintr-o serie de obiecte care vor fi scoase la licitaţie de fostul baterist din The Konrads, David Hadfield, care a fost şi managerul formaţiei. Acesta a descoperit-o întâmplător în 1990, în timp ce îşi muta domiciliul. Obiectul a fost găsit în garaj, într-un coş de pâine care aparţinuse bunicului său. Bowie a fost saxofonist în această formaţie, însă membrii trupei au decis că vocea sa ar fi cea mai potrivită pe această bandă.

În cadrul licitaţiei vor fi scoase la vânzare mai multe scrisori, facturi, formulare de rezervare şi schiţe promoţionale din perioada primilor ani din cariera lui Bowie, precizează sursa citată. Adjudecătorul Paul Fairweather a declarat că banda reprezintă o „înregistrare importantă, în totalitate unică şi de mare interes istoric, fiind prima înregistrare de studio a unui muzician novice care a devenit ulterior o celebritate”.

Colecţia de obiecte va fi scoasă la licitaţie în luna septembrie, la Omega Auctions din Newton-le-Willows, Anglia.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: