Viceprimarul Lucian Harşovschi încearcă să obţină aprobarea CL pentru proiectul de inventariere a locurilor de parcare în zonele rezidenţiale

Viceprimarul Lucian Harşovschi încearcă să obţină acceptul Consiliului Local Suceava pentru proiectul de identificare de locuri de parcare pe terenuri care acum sunt folosite de proprietari de autoturisme.

Pe ordinea de zi a şedinţei de joi a fost inclus din nou acest proiect, care a fost respins, prima dată, în urmă cu un an, în 27 iulie 2017, din cauză că nu s-a obţinut o majoritate de două treimi, consilierii PSD votând împotriva lui cu argumentele că inventarierea nu a fost făcută corect, că sunt suprapuneri peste spaţii verzi incluse în Registrul Spaţiilor Verzi şi că ar accepta aceste parcări, dar nu în detrimentul spaţiului verde.

Potrivit proiectului ce urmează să fie supus dezbaterii şi aprobării CL, prin dispoziţia nr. 1122 din 29.05.2017 s-a constitut o comisie de inventariere în vederea identificării tuturor parcelelor de teren pe care sunt parcate maşini şi care nu au destinaţia de parcare, respectiv nu figurează în evidenţele patrimoniale ale Primăriei Municipiului Suceava având destinaţia „parcări”.

Potrivit inventarierii, în cartierul Obicini au fost identificate 1.161 de locuri de parcare, în cartierul Zamca – 361, în zonele Centru şi George Enescu – 1.755, în zona Burdujeni – 1.087.

În total, este vorba despre 4.364 de locuri de parcare, aflate pe o suprafaţă de 66.931 mp, în 342 de poziţii cadastrale.

În expunerea de motive, viceprimarul Lucian Harşovschi arată că având în vedere că există neconcordanţe între parcările înscrise în inventar şi terenurile ocupate de maşini parcate prin dispoziţia de primar nr. 1122/29.05.2017, terenuri proprietate privată a municipiului Suceava, s-a constituit o comisie în vederea identificării şi inventarierii suprafeţelor de teren ocupate de maşini parcate pe terenurile proprietate privată a municipiului Suceava.

„Inventarierea s-a efectuat prin identificarea în teren a parcărilor înscrise în inventarul domeniului public al municipiului Suceava şi terenurile ocupate de maşini parcate şi care nu figurează ca având destinaţia «parcare”. Parcelele de teren identificate ca fiind ocupate de maşini parcate şi care nu au destinaţia «parcare» au fost măsurate şi s-au întocmit planuri de situaţie, urmând ca amenajarea lor să se facă în conformitate cu prevederile legale în vigoare” explică viceprimarul.

El subliniază că rezultatele inventarierii au fost centralizate pe cartiere, astfel că au fost realizate patru anexe cu parcelele identificate.

Preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cuşnir, a declarat la „Interviurile News Bucovina” că proiectul pe care îl susţine viceprimarul Lucian Harşovschi de amenajare a peste 4000 de locuri de parcare în municipiu este „cea mai mare păcăleală”, în condiţiile în care actuala administraţie reuşeşte să amenajeze circa 100 de locuri de parcare pe an. El consideră că soluţia este realizarea de parcări subterane sau supraterane pe structură metalică, care să nu afecteze spaţiul verde, deja deficitar în municipiu.

De menţionat este că pentru acest proiect au votat până acum 15 consilieri locali de la PNL, ALDE şi PMP, iar cei opt consilieri locali PSD au votat împotrivă. Dar în CL Suceava, pe locul lui George Petrescu (PSD) a fost repus Cristian Boberschi, care însă nu are sprijinul politic al Organizaţiei Municipale PSD Suceava, existând ipoteza ca acesta să susţină proiectul şi să se întrunească majoritatea de două treimi pentru adoptarea sa. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: