Salcea

Un bărbat a rămas fără 13.000 de euro păstraţi într-o comodă

> El a pus banii într-un sertar al unei comode care a fost returnată apoi, întrucât avea un defect > Un angajat al firmei care a vândut mobila, i-a dibuit, iar acum este cercetat pentru furt

Un bărbat din Salcea a rămas fără 13.000 de euro, bani pe care i-a pus într-o borsetă pe care o ţinea într-un sertar al unei comode, corp de mobilier pe care l-a returnat firmei pentru că avea un defect de fabricaţie.

Sora bărbatului, care cumpărase mobila, a găsit borseta la firma unde a returnat mobila, dar fără bani; şi a sesizat vineri Poliţia prin 112, reclamând situaţia.

Potrivit cercetărilor Poliţiei, femeia a cumpărat în data de 9 iulie, de la o societate de profil cu sediul în Suceava, o comodă cu sertare pe care a transportat-o la imobilul fratelui său de 37 ani, din oraşul Salcea. Dar în momentul când mobila a fost asamblată s-a constatat că aceasta prezenta un defect din fabrică. Femeia a luat legătura cu reprezentanţii societăţii, stabilind să o înlocuiască la o dată ulterioară.

În acest timp, în sertarele comodei, fratele femeii a depozitat mai multe bunuri, printre care şi o borsetă în care se aflau acte, precum şi sumele de 12.000 euro şi 4.500 lei.

 Ulterior, săptămâna trecută joi după-amiaza, la domiciliul fratelui femeii au venit doi angajaţi ai societăţii respective care au ridicat mobila şi au transportat-o la sediul din Suceava.

Abia apoi bărbatul de 37 de ani şi-a dat seama că a uitat să ia borseta cu banii şi actele din sertar! Iar în jurul orei 21.20, bărbatul a luat legătura, telefonic, cu reprezentanţii societăţii, care i-au comunicat să se prezinte la sediu, în ziua următoare, la ora 9.

A doua zi, bărbatul şi sora acestuia s-au prezentat la sediul societăţii sucevene, au găsit borseta într-unul dintre sertarele mobilei, dar fără sumele de 12.000 euro şi 4.500 lei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii “furt”.

În urma măsurilor întreprinse de poliţişti, s-a reuşit identificarea persoanei bănuite de comiterea faptei, respectiv un bărbat de 40 ani, angajat al societăţii de mobilă, iar prejudiciul a fost recuperat în totalitate.

Poliţiştii suceveni atrag atenţia cu privire la respectarea unor măsuri de siguranţă minime atunci când manipulează sau depozitează sume de bani.

„Momentele de neatenţie sau superficialitatea pot duce la pagube însemnate. Totodată, îndemnăm cetăţenii să păstreze sumele mari de bani în unităţi bancare astfel încât riscul furturilor să fie limitat” precizează Poliţia Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: