În 3 luni

Numărul contribuabililor care s-au înscris în „Spaţiul privat virtual” s-a dublat

> Prin intermediul SPV, contribuabilii pot să se informeze asupra obligaţiilor fiscale de achitat > În intervalul 1 aprilie – 1 iulie, încă 2.248 de suceveni au ales acest mijloc de comunicare electronică > Identificarea persoanelor fizice se face prin „credenţiale” de tip utilizator/ parolă, însoţite de coduri de autentificare de unică folosinţă

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) anunţă că, potrivit prevederilor legale, contribuabilii pot opta – în vederea lămuririi problemelor de natură fiscală –, pentru comunicarea prin mijloace electronice. Potrivit AJFP, în acest sens, pe site-ul Autorităţii Naţionale de Administrare Fiscală, Anaf.ro, este disponibil Serviciul „Spaţiu privat virtual” (SPV), pe care contribuabilii pot să se informeze asupra obligaţiilor fiscale de achitat. Astfel, la începutul lunii iulie 2018, „înrolaţi” în SPV erau de 6.829 utilizatori din raza de administrare a AJFP Suceava, persoane juridice, persoane fizice, cât şi alte entităţi. Aceasta în raport cu începutul lunii aprilie a.c., când 4.581 de contribuabili aleseseră respectivul mijloc de informare, cu o creştere de 2.248 de „abonaţi”, respectiv una de circa 50%. La începutul lunii octombrie 2017 optaseră pentru această formă de comunicare doar 2.798 de persoane, remarcându-se un ritm intens de orientare spre SPV.

„Pagina web oferă facilitatea descărcării deciziilor de impunere, începând încă din anul 2013. De asemenea, puteţi verifica dacă angajatorul dumneavoastră declară contribuţiile de asigurări sociale” responsabilul cu relaţiile publice şi comunicarea, Oana Violeta Apetrea.

Serviciul „Spaţiu privat virtual” oferă persoanelor fizice care nu deţin un certificat digital calificat posibilitatea de a depune, printr-un canal securizat, declaraţia privind veniturile realizate din România. Identificarea persoanelor fizice se efectuează prin „credenţiale” de tip utilizator/ parolă însoţite de coduri de autentificare de unică folosinţă. Pentru a transmite simplu şi rapid declaraţia, în mod electronic, prin intermediul „Spaţiului privat virtual”, pot fi vizualizate şi instrucţiunile de completare. Unul dintre obiectivele specifice ale Autorităţii Naţionale de Administrare Fiscală în strategia de îmbunătăţire a relaţiilor dintre contribuabili şi autoritatea fiscală este acordarea de servicii la distanţă. Astfel, cadrul legal pentru aceste servicii a fost s-a stabilit prin OUG nr. 40/2014 şi a OMFP nr. 1154/2014.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: