De luni dimineaţa până miercuri după amiaza

Cod galben de inundaţii în bazinul râului Bistriţa

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis, ieri, o avertizare cod galben de inundaţii pe mai multe râuri din ţară, inclusiv pentru râul Bistriţa în judeţul Suceava, fiind vizate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.

Avertizarea este valabilă de luni, 23 iulie, ora 6 până miercuri, 25 iulie, ora 16.

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore, ca urmare a precipitaţiilor prognozate, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie, pe mai multe cursuri de râuri din ţară, incluzând şi zona bazinului superior şi afluenţii din bazinul mijlociu al râului Bistriţa, pe raza judeţului Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: