Transgaz a finalizat cuplarea noii conducte de gaz natural pe magistrala Suceava – Rădăuţi

Transgaz a finalizat ieri, la ora 13.30, lucrarea de cuplare a conductei de gaz natural montate la Milişăuţi, pe magistrala de gaz natural Suceava – Rădăuţi.

Prefectura Suceava a anunţat că lucrarea a fost finalizată mult mai devreme decât estimase Transgaz, respectiv ora 19.00.

Totodată, ulterior s-a început umplerea conductei, urmând ca în scurt timp să fie deschis tronsonul care asigură alimentarea cu gaz metan a firmei Egger.

Municipiul Rădăuţi avea asigurat debit de capacitate maximă.

Conducta de gaz natural care subtraversează râul Suceava a fost fisurată din cauza unei viituri la sfârşitul lunii iunie, iar pentru a se putea efectua reparaţia a fost deviat cursul de apă.

Avaria a fost remediată în data de 3 iulie, printr-o soluţie provizorie, tronsonul defect fiind decuplat şi înlocuit pe o lungime de 12 m.

Pentru punerea în siguranţă a conductei Suceava – Rădăuţi şi pentru a preîntâmpina, pe viitor, producerea unor avarii, a fost necesară realizarea unei noi lucrări, prin foraj orizontal dirijat pe 300 de metri pe sub râul Suceava, pentru a fi cuplată conducta nouă. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: