Situaţiile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, soluţionate de Comisia Judeţeană de Admitere

32 de absolvenţi de gimnaziu au primit aprobarea pentru solicitările de transfer

> Alţi 30 de absolvenţi au fost repartizaţi pe locurile rămase libere după rezolvarea situaţiilor speciale

Comisia Judeţeană de Admitere a soluţionat, în perioada 16-18 iulie, situaţiile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, situaţiile medicale speciale, schimburile de elevi, redistribuirea candidaţilor gemeni, distribuirea sau redistribuirea pe locuri rămase libere, pentru apropiere de domiciliu, corectarea unor erori de transcriere greşită în baza de date computerizată a opţiunilor exprimate de elevi, precum şi cele privind repartizarea candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi a candidaţilor care nu au participat sau au participat, dar nu au fost repartizaţi în etapa repartizării computerizate.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, inspectorul şcolar Cezar Anuţei, a declarat, joi, că în cadrul Comisiei Judeţene de Admitere au fost analizate cele 69 de situaţii speciale apărute după etapa de repartizare computerizată. În 32 de cazuri comisia a aprobat, miercuri, solicitările de transfer ale candidaţilor la alte specializări sau la alte unităţi decât cele în care au fost repartizaţi iniţial. În 36 de cazuri solicitările de transfer nu au fost aprobate, iar candidaţii rămân la specializările din unităţile liceale în care au fost repartizaţi iniţial. O cerere a fost retrasă.

Anuţei a spus că, din totalul cererilor soluţionate favorabil, 25 au fost aprobate cu respectarea criteriului mediei de admitere şi a numărului de locuri rămase libere, aşa cum prevede metodologia de organizare şi desfăşurare a admiterii, alte trei cereri au fost aprobate în cazul unor elevi care au efectuat studiile gimnaziale în străinătate, iar patru cereri de redistribuire au aprobate în cazul unor gemeni.

El a mai spus că au mai fost analizate şi solicitările altor 30 de elevi care au rămas nerepartizaţi în unităţi liceale în etapa de repartizare computerizată, întrucât nu au avut înscrise suficiente opţiuni în fişele de înscriere. Comisia a aprobat repartizarea lor pe locurile rămase libere după rezolvarea situaţiilor speciale. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: