Cine va plăti pensiile, dacă generaţia tânără are cartea de muncă în altă ţară?

> Gheorghe Flutur propune o întâlnire urgentă a bazei PNL, urmată de semnalul de coagulare a dreptei şi apoi de prezentarea programului de guvernare care să răspundă marilor provocări actuale legate de discrepanţa între regiuni sau migraţia puternică

Preşedintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă, problemele pe care le-a prezentat în cadrul întâlnirii informale cu foşti membri ai PDL convocată de fostul preşedinte Vasile Blaga.

Flutur a spus că a transmis mai multe mesaje colegilor, în care a explicat că după această întâlnire cu foştii PDL-işti trebuie să urmeze o întâlnire cu baza întregului partid şi nu pe bucăţele.

„Nu a fost rău că ne-am întâlnit parte dintre noi. Mai sunt anumite probleme la care trebuie găsite nişte răspunsuri. Trebuie să se întâlnească urgent toată baza partidului, nu doar PDL-işti, pentru că noi suntem Partidul Naţional Liberal” a spus Gheorghe Flutur.

El a mai spus că PNL are obligaţia să dea semnalul de coagulare a dreptei în perioada următoare pentru câştigarea următoarelor seturi de alegeri.

„România are nevoie de asta” a precizat Flutur.

El a arătat că nu se poate spune când şi cum se va întâmpla, dar trebuie să fie dat semnalul că există această dorinţă de coagulare a dreptei.

„Întâi să ne armonizăm în casă lucrurile între noi, iar apoi, pasul următor – semnale de colaborare şi de coagulare a dreptei pe un proiect curajos pentru perioada următoare” a explicat liderul liberal.

El a subliniat că PNL trebuie să răspundă unor mari provocări şi să explice ce doreşte să facă în România când ajunge la putere.

„Noi trebuie să explicăm oamenilor, să vadă că avem coerenţă şi avem un program” a spus Flutur.

El a menţionat că sunt câteva provocări mari la care partidul este obligat să răspundă, una dintre ele fiind discrepanţa uriaşă între regiunile istorice, între Moldova, Transilvania şi sudul ţării.

„Aici, Moldova e cea mai afectată şi ne vizează direct şi pe noi lipsa de autostrăzi” a spus Flutur.

Liderul liberal a precizat că a doua provocare este o chestiune de solidaritate între generaţii legată de lipsa forţei de muncă, migraţia puternică şi în special a generaţiei tinere.

„Să îşi pună cineva întrebarea cine va plăti pensiile dacă generaţia tânără are cartea de muncă în altă ţară” a spus Flutur, care a subliniat că acestea sunt probleme la care PNL trebuie să dea răspunsuri.

Despre întâlnire el a spus că în cadrul acesteia s-au purtat discuţii informale şi crede că ceea ce a transmis a fost spus de un om care are experienţă politică.

„Cel mai important este ce să faci cu România; iar ca să faci cu România trebuie să faci ordine în casă. Nu e o situaţie grea sau rea. Eu sunt sigur că PNL are cadenţa bună pentru perioada următoare” a conchis Gheorghe Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: