30 de cadre didactice au absentat la proba scrisă a definitivatului

> Alte 20 s-au retras din examen

 Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, inspectorul şcolar Cezar Anuţei, a declarat, miercuri, că la proba scrisă a examenului de definitivare în învăţământ 30 de candidaţi au absentat, 20 de candidaţi s-au retras din examen, iar 319 dintre participanţii la probă au predat tezele.

El a spus că, din totalul celor 385 de candidaţi înscrişi pentru examenul naţional de definitivare în învăţământ, 369 aveau dosare validate pentru susţinerea probei scrise la 38 de discipline.

Potrivit calendarului de organizare şi desfăşurare a examenului naţional de definitivare în învăţământ, pe 24 iulie se afişează rezultatele la proba scrisă, pe 24 şi 25 iulie se înregistrează contestaţiile, între 25 şi 26 iulie are loc soluţionarea contestaţiilor, pe 27 iulie se afişează rezultatele finale, iar în perioada 30 iulie – 3 august este prevăzută transmiterea la MEN a tabelelor nominale cu candidaţii admişi şi validarea rezultatelor examenului printr-un ordin al ministrului.

Reamintim că la proba scrisă au fost admişi candidaţii care au îndeplinit cumulativ următoarele condiţii: efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puţin un an, calificativul pentru anul şcolar în curs „bine” sau „foarte bine”, media aritmetică a notelor obţinute la cele două inspecţii la clasă şi la evaluarea portofoliului profesional – minim 8, dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective.

Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie cel puţin 8 pentru promovarea examenului.

În urma promovării acestui examen naţional, cadrele didactice dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar. Prin dobândirea definitivării în învăţământ, cadrul didactic depăşeşte stadiul de debutant şi poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învăţământ preuniversitar şi de a participa ulterior la susţinerea examenelor pentru obţinerea gradelor didactice, potrivit precizărilor MEN. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: