Prefectura solicită Guvernului încă 5,46 milioane de lei pentru refacerea infrastructurii afectate de inundaţii

Prefectura Suceava a solicitat Guvernului României – Ministerului Dezvoltării şi Administraţiei Publice, printr-un proiect de hotărâre de guvern înaintat luni, 16 iulie, încă 5.460.000 lei pentru înlăturarea distrugerilor înregistrate în urma fenomenelor meteo-hidrologice periculoase din ultima perioadă, anunţă instituţia, care menţionează că sumele de bani ar urma să provină din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018.

Prefectul Mirela Adomnicăi a convocat din nou, luni, 16 iulie, în şedinţă extraordinară, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Suceava, pentru a aproba raportul de sinteză în care sunt centralizate alte pagube raportate după inundaţii, care se cifrează la 4.787.000 lei, la care se adaugă pagubele produse pe drumuri judeţene, inclusiv cele provocate de alunecările de teren de pe Trans Rarău.

Potrivit sursei citate, Guvernul României a aprobat deja, săptămâna trecută, suma de 5.483.000 lei solicitată de Prefectură pentru reparaţii la drumurile judeţene afectate de inundaţii.

„Prezent la şedinţa CJSU, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Viorel Seredenciuc, a mulţumit Prefecturii pentru contribuţia în ce priveşte obţinerea fondurilor pentru reparaţii la drumuri judeţene şi a remarcat rapiditatea cu care au fost evaluate pagubele produse în urma inundaţiilor şi aprobate despăgubirile pentru remedierea lor” se arată în comunicat.

Săptămâna trecută, tot printr-un proiect de hotărâre de guvern, Prefectura Suceava a mai solicitat Guvernului 36.445.000 lei, sumă necesară pentru remedierea distrugerilor provocate de inundaţii în infrastructura judeţului, menţionează sursa citată.

În perioadele 13-15 iunie, 22 iunie, 28-30 iunie şi 1-10 iulie 2018, în judeţul Suceava, au căzut precipitaţii abundente, de peste 70 litri/mp care au provocat „viituri semnificative în bazinele hidrografice ale râurilor Suceava, Bistriţa şi Moldova, cu precădere pe afluenţii acestora, producând distrugeri importante infrastructurii şi gospodăriilor, care au dus la grave disfuncţionalităţi economice şi sociale”. Ploile abundente şi viiturile create au produs pagube în 62 de unităţi administrativ-teritoriale, din cele 114 unităţi administrativ-teritoriale ale judeţului.(N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: