Festivalul „Întâlniri bucovinene”, la Câmpulung Moldovenesc

La Câmpulung Moldovenesc se va desfăşura, pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, în perioada 27 – 29 iulie a.c., cea de-a XXIX-a ediţie a Festivalului internaţional de folclor „Întâlniri bucovinene”, manifestare organizată de Primăria Municipiului Câmpulung Moldovenesc, Consiliul Judeţean Suceava şi Centrul Cultural „Bucovina”.

„Festivalul, care nu reprezintă doar un eveniment cultural multietnic ce nu are echivalent în Europa, ci şi o istorie de iniţiere a legăturilor bazate pe parteneriat între ţările care au semnat protocolul de colaborare (Polonia, România, Ungaria şi Ucraina), are ca scop protejarea, conservarea şi promovarea folclorului bucovinean în Bucovina şi între emigranţii bucovineni din aceste ţări” transmit organizatorii.

Iniţiatorul şi principalul organizator al festivalului, timp de 28 de ani, a fost Casa de Cultură din Pila, Polonia, respectiv dl. Zbigniew Kowalski, care este şi directorul festivalului.

Având o desfăşurare itinerantă (Polonia – Jastrowie şi Pila, 20 – 24 iunie; Luban, 23 – 24 august, Dzierzoniów, 25 – 26 august); Ucraina – Cernăuţi, 30 iunie – 1 august; România – Câmpulung Moldovenesc, 27 – 29 iulie; Ungaria – Bonyhád, 3 – 5 august), „festivalul demonstrează ce loc important ocupă cultura în procesul înţelegerii şi cunoaşterii, respectului reciproc, toleranţei în convieţuire şi bunei vecinătăţi între diferitele grupuri etnice”.

În cadrul Festivalului internaţional de folclor „Întâlniri bucovinene” se desfăşoară şi faza finală a Festivalului-concurs judeţean de folclor „Comori de suflet românesc”, ediţia a XVI-a, manifestare la care aflăm vor concura 71 de grupuri folclorice de amatori. Este vorba despre cele care s-au situat pe locul I la fazele zonale, desfăşurate în perioada februarie – martie a.c.

La evenimentul de la Câmpulung Moldovenesc, cu prilejul căruia va fi organizat şi un târg al meşterilor populari, se aşteaptă un număr record de participanţi: 400 artişti din străinătate, peste 2.000 artişti amatori din judeţ, alături de care va evolua şi Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” din Suceava. (L.D.C.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI