Handbal masculin, Campionatul European Universitar

Echipa Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava s-a calificat în sferturile de finală

Echipa de handbal a Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava se află în aceste zile în Portugalia, unde participă la Campionatul European Universitar, competiţie la care mai participă alte 10 universităţi din Europa. Ediţia din acest an a Campionatului European Universitar la handbal masculin a adunat la start echipe de la 11 universităţi din Suceava (România), Barcelona (Spania), Coimbra (Portugalia), Bochum (Germania), Belgrad (Serbia), Nijmegen (Olanda), Basel (Elveţia), Marsilia (Franţa), Minho (Portugalia), Oslo (Norvegia) şi Yeditepe (Spania).

În primul meci al grupei A, elevii antrenorilor Adrian Chiruţ şi Iulian Andrei au debutat cu dreptul în grupele competiţiei, după victoria în faţa gazdelor de la Universitatea din Coimbra cu scorul de 28–19, 14–6 la pauză.

În al doilea meci din grupă, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava a reuşit a doua victorie, 28–23 cu Universitatea din Barcelona, succes cu ajutorul căruia s-a calificat în sferturile de finală de pe primul loc. Partida a început într-o notă de echilibru, iar după 11 minute sucevenii au reuşit să se distanţeze la patru goluri, după două reuşite consecutive ale extremei Andrei Olariu. Acest avantaj s-a menţinut până-n minutul 20, când Gabriel Burlacu a marcat pentru 12–7, iar la pauză universitarii au condus cu 16–10. Repriza a doua a fost ceva mai echilibrată, dar echipa lui Adi Chiruţ şi-a menţinut un avantaj de cel puţin patru goluri, asta chiar dacă a fost rulat tot lotul de jucători, scor final 28–23. Partida a fost una destul de încinsă, mai ales în apărare, una cu 18 eliminări de două minute, câte nouă pentru fiecare echipă.

„Sincer m-am aşteptat la un meci mai greu, mai ales că echipa din Barcelona s-a întărit faţă de anul trecut, dar acelaşi lucru l-am făcut şi noi, aducând doar jucători ce evoluează în Liga Naţională. Băieţii noştri au jucat foarte bine, s-au concentrat exemplar, mai ales că ştiu că avem nevoie neapărat de victorie pentru a merge în sferturile de finală. Aşteptăm să se termine toate meciurile pentru a ne afla adversarul din următoarea fază, unde cu siguranţă vom avea o misiune mai grea decât în grupe, deoarece am văzut şi meciuri din celelalte grupe şi mai toate echipele s-au întărit, în special cele franceze”, a declarat antrenorul sucevenilor, Adrian Chiruţ.

În meciul cu Universitatea din Barcelona pentru Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava au evoluat sportivii: Cr. Tcaciuc, Bobeică – Olariu (6), Burlacu (4), Tîrzioru (4), Petrea (4), Costea (3), Polocoşer (2), Baican (2), Sandu (2), Potera (1) şi Tofănel.

După terminarea meciurilor din grupă s-a făcut un clasament al primelor opt echipe, după număr de puncte, victorii directe şi golaveraj, în sferturi urmând să se întâlnească locurile 1-8, 2-7, 3-6 şi 4-5. Formaţia USV Suceava va întâlni în faza sferturilor de finală ale Campionatului European Universitar de handbal echipa Universităţii din Oslo.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: