Nataţie, Campionatele Naţionale de cadeţi

Sportivii suceveni au urcat de 14 ori pe podiumul de premiere

Zece tineri înotători suceveni au participat la Campionatele Naţionale de cadeţi la înot, competiţie care s-a desfăşurat la finele săptămânii trecute în Târgovişte. La întreceri au luat startul 475 de sportive de la 65 de cluburi din România.

Călin Moscaliuc, Ioan Socoliuc, Maria Verciuc, Daria Lucan, Teodor Plamada, Ioana Ursu, Petriana Popovici, Ingrid Sofronea, Oana Sauciuc şi Paul Panait s-au descurcat admirabil, reuşind să urce de 14 ori pe podiumul de premiere, obţinând şase medalii de aur, şapte medalii de argint şi una de bronz.

Pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere au urcat: Maria Verciuc în probele de 100 şi 200 metri bras la categoria fete 13 ani; Ioana Ursu în probele de 100 şi 200 metri spate la categoria fete 12 ani; Daria Lucan şi Maria Verciuc împreună cu echipa Renovatio în probele de ştafetă 4×100 metri liber şi 4×100 metri mixt.

Medalii de argint au obţinut: Maria Verciuc în probele de 50, 100 şi 200 metri liber şi în proba de 200 metri mixt; Călin Moscaliuc în proba de 50 metri liber; echipa de fete 12 ani a CSS LPS Suceava alcătuită din Ioana Ursu, Ingrid Sofronea, Petriana Popovici şi Oana Sauciuc în probele de 4×100 metri mixt şi în cea de 4×100 metri liber.

Singura medalie de bronz a fost realizată de echipa de băieţi 14 ani a Clubului Sportiv Universitar din Suceava, echipă formată din Călin Moscaliuc, Ioan Socoliuc, Luca Mihai şi Teodor Fotciuc. Doi dintre sportivii participanţi la ştafetă sunt pregătiţi la CSU Suceava de prof. Sorina Diaconescu.

Pe lângă medaliile obţinute, sportivii au avut clasări deosebite şi în alte probe la individual. Călin Moscaliuc a încheiat pe locul IV în proba de 100 metri liber şi pe V la 100 metri spate; Ionuţ Socoliuc a fost al VII-lea la 100 metri liber şi al VI-lea la 50 metri liber; Petriana Popovici s-a clasat pe X la 200 metri bras; Ingrid Sofronea a fost a XI-a la 100 metri bras.

De menţionat faptul că şi doi dintre înotătorii de la CSŞ Gura Humorului, pregătiţi de Gabriel Frunzaru, s-au comportat peste aşteptări, Ilina Axentioi obţinând medalia de argint la 200 metri mixt şi cea de bronz la 400 metri liber la categoria 12 ani, iar Rareş Mureş a fost al patrulea la 200 metri mixt categoria 13 ani.

„Îi felicit pe sportivii noştri şi mă bucur de performanţele realizate. Sper să aibă parte de o vacanţă plăcută şi să revină cu pofta de muncă la antrenamente. Le mulţumesc celor care ne stau alături mereu şi ne asigură cele mai bune condiţii de pregătire, conducerea Şcolii Gimnaziale Nr.3 Suceava şi conducerea LPS Suceava, dlui Sorin Raţă şi dlui Cătălin Bunduc şi Victoria 21 Gym” a declarat prof. Cezar Moscaliuc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: