Profesorul Petru Panait a trecut la cele veşnice!

Tragedie în rugbiul sucevean, reputatul profesor şi antrenor Petru Panait a plecat dintre noi, cel mai posibil, înecat în râul Moldova.

Probabil cel mai bun antrenor de juniori din istoria sportului cu balonul oval din Suceava, Petru Panait, „Nea Pană”, a propulsat în sportul de mare performanţă nume grele care au ajuns şi în naţionala României. Între anii 1968 – 1973 a fost jucător la Constructorul, iar apoi CSM Suceava, în următorul sezon, 1973 – 1974, a evoluat la CSM Sibiu, în perioada 1974 – 1978 a jucat la Universitatea Timişoara, apoi a revenit acasă CSM Suceava, pentru ca să-şi încheie cariera de sportiv la Minerul Gura Humorului. Din 1978 a preluat funcţia de antrenor de rugbi la Şcoala Sportivă Suceava. Dintre jucătorii descoperiţi şi formaţi de el sunt: Gelu Ignat, Neculai Nichitean, Ilie Ştefan Ivanciuc, Ovidiu Ştefan Sluşariuc, Cătălin Franciuc, Vasile Flutur sau Petru Vladimir Bălan.

Tehnician coleric şi simpatic, Petru Panait avea metode spartane de antrenament şi, pentru noi, care eram juniori la fotbal şi colegi cu cei de la rugbi cu care împărţeam vestiarele la sala Unirea, era o mirare deosebită cum de elevii săi îl iubeau aşa de tare, deşi era un dur. Apoi ne-am dat seama ce om corect şi bine intenţionat era, ce cinstit şi darnic a fost. Este o mare pierdere pentru rugbiul sucevean! Regretăm sincer dispariţia lui şi ne dorim ca Dumnezeu să-l ţină la dreapta sa, pentru că era un om bun!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: