Nicio săptămână din sezonul estival fără sute de amenzi

> Zeci de echipaje ale poliţiei au fost prezente şi în a doua săptămână a lunii iulie în mijlocul comunităţii > Astfel de acţiuni vor continua, cel puţin până la începutul lunii septembrie, promite conducerea IPJ Suceava

Şi pe parcursul săptămânii trecute, aşa cum a promis conducerea IPJ Suceava încă de la debutul sezonului estival, „pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, la nivelul judeţului au acţionat, zilnic, 67 de patrule de menţinere a ordinii şi liniştii publice”. Astfel, s-a asigurat intervenţia la nu mai puţin de 416 evenimente, 323 dintre acestea fiind semnalate prin numărul de urgenţă 112. De asemenea, în perioada amintită, pe principalele artere rutiere ce traversează judeţul, au acţionat, tot zilnic, zece autospeciale radar pentru monitorizarea traficului şi creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice. În urma neregulilor descoperite, oamenii legii au reţinut 107 permise de conducere şi au retras 36 certificate de înmatriculare.

„Acţiunile desfăşurate de poliţiştii suceveni au vizat în special prevenirea producerii unor accidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie, datorate creşterii valorilor de trafic, în special în cadrul turismului de weekend şi turismului sezonier, nerespectării regulilor de circulaţie de către unii participanţi la trafic şi neadaptării conduitei conducătorilor auto la condiţiile de trafic” afirmă conducerea IPJ Suceava.

În total, în urma acţiunilor derulate la nivelul întregului judeţ, au fost aplicate 1.435 de sancţiuni contravenţionale printer care se numără şi 180 pentru acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice. Valoarea totală a amenzilor se ridică la peste 628.000 lei. În paralel, în urma controalelor efectuate în mediul economic, au fost confiscate bunuri în valoare de 5.628 lei şi fiind indisponibilizate bunuri în valoare de aproximativ 62.000 lei.

„Ca urmare a intensificării activităţilor de patrulare, a activităţilor investigative desfăşurate şi a prezenţei sporite în teren a poliţiştilor, au fost prinşi în flagrant nouă autori de infracţiuni, fiind dispuse măsuri preventive faţă de opt persoane şi au fost depistaţi şase urmăriţi naţional.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: