La USV

„Interculturalitate şi toleranţă. Valori pentru viitorul Europei”

În perioada 16-21 iulie 2018, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava găzduieşte cea de a XVI-a ediţie a Şcolii de vară „Interculturality and Tolerance. Values for the Future Europe”. Organizat la Vatra Dornei, în anul Centenarului Marii Uniri, evenimentul este considerat drept „o oportunitate de prezentare a valorile culturii şi civilizaţiei româneşti, precum şi de a evidenţia trăsături fundamentale ale regiunii istorice Bucovina, şi anume, evoluţia şi cooperarea paşnică a etniilor convieţuitoare în acest spaţiu”. Conform unui comunicat de presă al USV, la şcoala de vară participă 39 de studenţi şi cadre didactice din Ucraina şi Republica Moldova, respectiv de la Universitatea Naţională „Yurii Fedkovich” din Cernăuţi, de la „Universitatea bucovineană” din Cernăuţi (instituţie privată de învăţământ superior), Universitatea de Stat a Moldovei din Chişinău şi Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi. Participând la programul pregătit de organizatori, cursanţii vor acumula cunoştinţe despre cultura, tradiţiile şi valorile româneşti, „informaţii care le pot lărgi orizontul de înţelegere a realităţii sociale, economice şi politice actuale, se precizează în comunicatul de presă. Lectorii prezenţi la şcoala de vară vor expune pe teme din istorie, cultură şi civilizaţie, ştiinţe politice şi antropologie culturală. Toate universităţile reprezentate la şcoala de vară, cu excepţia „Universităţii bucovinene” din Cernăuţi, fac parte, alături de USV, din Consorţiul Universităţilor din Republica Moldova, România şi Ucraina (CUMRU), înfiinţat în anul 2011.

Manifestarea se desfăşoară cadrul proiectului „Promovarea internaţionalizării USV”. Un grup de 12 studenţi suceveni, însoţiţi prof. univ. dr. Olimpia Mitric şi de asist. univ. dr. Angela Robu, va participa la acţiunile şcolii de vară organizate de Universitatea Naţională „Yurii Fedkovich” din Cernăuţi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: