Preşedintele Consiliului Judeţean, la Siret:

Am trecut de jumătatea Anului Centenar, iar Guvernul nu a finanţat niciun proiect pentru Bucovina din cele 100 depuse

> Avem obligaţia să spunem tare Bucureştiului care a fost rolul Bucovinei în Unirea cu Ţara, arată şeful executivului judeţean

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, sâmbătă, la Siret, unde s-au desfăşurat manifestări cu prilejul caravanei „Zestrea Bucovinei”, că Guvernul nu a finanţat niciun proiect pentru Anul Centenar în Bucovina, provincie care s-a unit cu Ţara în urmă cu 100 de ani.

El a spus că Siret, fostă capitală a Moldovei timp de 44 ani avut un rol extrem de important în Unirea din 1918; caravana a poposit aici pentru că rolul Siretului a fost extrem de important în urmă cu 100 de ani.

„Avem o obligaţie morală faţă de copiii şi urmaşii noştri, să arătăm ce a fost acum 100 de ani istoria adevărată, nu cea trucată de comunişti la un moment dat” a spus Flutur.

El a subliniat printre altele că este nevoie ca şi cei din Capitală să afle că Bucovina a venit cu o zestre importantă în România.

„Mai avem o obligaţie: Să spunem tare Bucureştiului care a fost rolul Bucovinei în Unirea cu Ţara. Poate că o să ne audă şi o să ne bage în seamă, mai mult pentru că a trecut jumătate de an şi în ceea ce priveşte Programul Centenar am făcut noi ce am putut şi am făcut multe. Mulţumesc primarilor de Siret, Dorna, Rădăuţi, Câmpulung, Humor tuturor celorlalţi primari, Fălticeni, Suceava…, dar Bucureştiul a fost absent. Niciun ban nu au finanţat în calendarul Centenar. Sperăm, de aici încolo, să se întâmple ceva. O să ne descurcăm şi singuri, însă mesajul de la Suceava trebuie să fie un mesaj de unitate” a spus Flutur.

El a explicat că judeţul Suceava a depus 100 de proiecte pentru Centenar, de la Sala Unirii în Palatul Administrativ care a fost respinsă, modernizarea Vămii Siret, „pentru că e o ruşine cum arată, mai ales că e poartă de intrare în UE” sau modernizarea E 85 până în Siret ori redeschiderea liniilor ferate Dorneşti – Siret, Rădăuţi – Putna, Modoviţa – Vama, care, în opinia sa, ar fi trebuit să fie funcţionale în Anul Centenar. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: