La USV

Şcoală de vară pentru dezvoltarea competenţelor antreprenoriale

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, prin Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, sprijină dezvoltarea iniţiativelor de dezvoltare a micilor afaceri în Bucovina prin dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale ale tinerilor, şi nu numai, anunţă USV.

Potrivit sursei citate, în perioada 16 iulie – 21 iulie a.c., Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, în parteneriat cu Asociaţia Facultăţilor de Economie din România (AFER), Societatea Antreprenorială Studenţească, Laboratorul de Incubare a Afacerilor (INCUBAF) şi Clubul Antreprenorial Studenţesc (CASt) din cadrul USV organizează „Şcoala de vară pentru dezvoltarea competenţelor antreprenoriale”, un program intensiv de pregătire practică adresat studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor.

Această şcoală de vară vine în completarea programelor similare desfăşurate de USV în domeniul antreprenoriatului: Erasmus for Young Antrepreneurs – BYE 8, Startup Europe University Network, proiectul Universitate antreprenorială, derulat în parteneriat cu JA România în cadrul Societăţii Antreprenoriale Studenţeşti prin Laboratorul de Incubare a Afacerilor din cadrul USV.

Cursurile, seminariile şi atelierele de lucru vor fi susţinute de specialişti practicieni de prestigiu de la nivel naţional, cu vastă experienţă în domeniul antreprenoriatului, respectiv al startup-urilor. Programul include module de cursuri de specialitate în domeniul antreprenoriatului, prelegeri, vizite de lucru, lucrări practice, studiu individual şi excursii tematice în Bucovina, activităţi culturale şi de socializare, precum şi workshopuri la care sunt invitaţi să participe antreprenori de succes. La final, studenţii elaborează proiecte dezvoltate în echipe pe structura şi problematica dezbătută în cadrul cursurilor şi seminariilor aplicative din cadrul programului şcolii de vară.

Şcoala de vară constituie un obiectiv al proiectului intitulat „Susţinerea activităţilor societăţii antreprenoriale pentru studenţi. StudSA-USV”, care are ca scop dezvoltarea conceptului de universitate antreprenorială şi furnizarea unor structuri de sprijin pentru profesori şi studenţi în vederea iniţierii unor noi proiecte în domeniul antreprenoriatului. De asemenea, menţionăm că USV oferă cursuri de antreprenoriat disponibile în regim gratuit pentru toți studenţii USV.

Proiectul este coordonat de prof. univ dr. Carmen Năstase, decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică din cadrul USV. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: