Legume vândute în condiţii improprii şi un transport de pâine, confiscate de poliţişti

Lucrătorii din cadrul Biroului Rutier – Poliţia Municipiului Suceava au depistat în trafic, pe DN 29, un bărbat în vârstă de 65 de ani care conducea o autoutilitară în care transporta peste 120 kg de produse de panificaţie. Până aici nimic ieşit din comun, doar că, spun oamenii legii, mijlocul auto nu era autorizat pentru transportul unor astfel de produse, iar marfa nu era însoţită de documente de calitate, produsele fiind depozitate în autoutilitară în condiţii de igienă necorespunzătoare. În aceste condiţii, şoferul a fost sancţionat contravenţional de poliţişti cu amendă în baza legislaţiei, fiind sesizată şi Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava. Pentru neregulile constatate şi pericolul reprezentat pentru siguranţa cetăţenilor, specialiştii din cadrul DSVSA Suceava au aplicat şi ei o sancţiune contravenţională în valoare de 5.000 lei, iar cele peste 500 de produse de panificaţie (pâine şi alte sortimente) au fost confiscate.

Acţiunile poliţiştilor derulate la finele săptămânii trecute au vizat şi comercianţii ambulanţi de legume şi fructe. Astfel, lucrătorii din cadrul Poliţiei Oraşului Dolhasca l-au depistat, pe raza satului Poienari, pe un tânăr în vârstă de 20 de ani, din comuna Slobozia Bradului, judeţul Vrancea, care vindea produse agricole dintr-o autoutilitară, fără a respecta condiţiile minime de igienă şi siguranţă, fără a fi autorizat în acest sens şi fără a deţine niciun fel de act pentru marfa vândută. Cel în cauză a fost amendat cu 3.000 lei, iar marfa i-a fost confiscată. Astfel 19 kg de ardei gras, 285 kg de cartofi noi, 43 kg de roşii, 29 kg de pepene galben şi 352 kg de pepene roşu au fost predate în vederea valorificării, suma de bani rezultată urmând a intra în posesia ANAF.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: