Eduard Valentin Dumitrescul, de la CN „Ştefan cel Mare” Suceava, medaliat cu bronz la Olimpiada balcanică de informatică

Un elev al Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, Eduard Valentin Dumitrescul, care a absolvit clasa a VIII-a şi a fost admis cu media 10 la acelaşi colegiu, a obţinut medalia de bronz la cea de a XII-a ediţie a Olimpiadei balcanice de informatică pentru juniori, desfăşurată la Timişoara.

Olimpiada balcanică de informatică pentru seniori (ediţia a XXVI-a) şi Olimpiada balcanică de informatică pentru juniori (ediţia a XII-a) s-au desfăşurat la Timişoara, în perioada 7 – 13 iulie a.c..

Potrivit site-ului dedicat acestor competiţii, la cea de a XII-a ediţie a Olimpiadei balcanice de informatică pentru juniori participă echipaje din Bosnia şi Herzegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia, Republica Moldova, România şi Serbia.

Conform regulamentelor de organizare, participanţii la această olimpiadă sunt elevi din învăţământul secundar, cu vârsta de până la 15 ani şi jumătate; fiecare echipă are în componenţă maxim patru elevi şi este coordonată de doi profesori. Ţara care găzduieşte competiţia are dreptul să înscrie două echipe.

Cele două competiţii sunt organizate de Ministerul Educaţiei Naţionale, Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş şi Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, în parteneriat cu CJ Timiş, Primăria Timişoara, Universitatea de Vest, Universitatea Politehnică şi unităţi de învăţământ din municipiul de pe Bega.

Contactat telefonic, Eduard Valentin Dumitrescul a declarat că este foarte mulţumit de rezultatul obţinut, apreciind că subiectele din concurs au fost „destul de grele”. Elevul a spus că în pregătirea sa pentru această competiţie a beneficiat de sprijinul profesorilor Daniela Marcu şi Liviu Pînzaru, de la Palatul Copiilor din Suceava. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI