VĂLEU! Cenzură…

Aţi aflat deja că, şi pentru România, reţeaua Facebook a decis să diminueze (în măsura posibilităţilor, se va vedea!) apariţia unor titluri care, probabil, în timp, v-au devenit familiare şi unora dintre dvs. Cum ar fi (reiau din citatul companiei): „Când s-a uitat sub pernele de pe canapea şi a văzut ASTA…” (titlu faţă de care un cititor brusc devenit foarte curios face click să afle ce era acolo: un gândac de bucătărie mort, o bancnotă de 100 euro? etc.) sau „WOW! Ceaiul de ghimbir este elixirul tinereţii veşnice. TREBUIE să vezi asta” (la o adică, să afli cât astfel de ceai trebuie să bei ca să ajungi să trăieşti, la o vârstă biblică, cu – VĂLEU! – o pensie de câteva parale). Într-un context mai larg (inclusiv de constrângeri impuse – de o societate caracterizată de o dulce-acrişoară ipocrizie – şi reţelei), iată că „cenzura” se aplică unor clişee care, de altfel, dinspre publicaţiile online, au pătruns deja şi în televiziune (hai să citim nişte „burtiere”!), ba chiar şi în presa scrisă. Înţelegem (da, chiar înţelegem!) că e o măsură de protecţie a consumatorului (naiv?, încă naiv?!) uneori degrabă cititoriu a tot felul de basne. Faţă de care, într-o zi, chiar consumatorul ar trebui să riposteze: nu faţă de cenzură, ci faţă de exagerări, deturnări de sens etc. Adică ce, mă luaţi de prost?!

…Până atunci să ne imaginăm că în loc de „ŞOCANT! Grecii au băgat în Troia un mare cal de lemn. TREBUIE să vezi ce-a ieşit din burta lui…” suntem „obligaţi” să citim: „Preşedintele american Trump zice că Rusia a umflat cu gaze burta Germaniei”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: