Lansare de carte la Salcea

Sorina Rîndaşu (15 ani): „Paisprezece vieţi şi încă o eternitate”

Vineri, 13 iulie, la ora 11, în sala de şedinţe a Primăriei Salcea, va avea loc lansarea volumului de versuri „Paisprezece vieţi şi încă o eternitate”, semnat de poeta de 15 ani Sorina Rîndaşu, ne-a informat Andreea Duduman (Literaturapetocuri.ro).

„Sorina Rîndaşu este o adolescentă timidă, care scrie poezie de când se ştie. Foarte iubită de colegi şi profesori, este un elev cum toţi profesorii şi-ar dori să aibă. Volumul «Paisprezece vieţi şi încă o eternitate» (trimis la tipar când Sorina încă avea 14 ani) a apărut la Editura Sfântul Ierarh Nicolae la finele lui iunie 2018, cu sprijinul Primăriei Oraşului Salcea.

Mare admiratoare a poeziei lui Mircea Cărtărescu, pe care îl consideră model, optează pentru monolog, cu texte compacte, versuri libere, de lungime variabilă, fără rimă, având aparenţa unei rostiri uşor prozaice. Lirismul, situarea eului în centrul dezbaterilor, este subliniat în versuri cu influenţe biografice. Tânăra poetă realizează o poetică a existenţei şi a cunoaşterii, din perspectiva unei sensibilităţi rănite, ce nu a cunoscut mângâiere maternă, în poezii precum «Dicţionar matern», «Floral», «doamna M», «În poala unui părinte absent»”. (Literaturapetocuri.ro).

Cât despre site-ul invocat mai sus, Andreea Duduman ne-a informat că „este un proiect mare, demarat în urmă cu 4 ani, ce are ca scop promovarea literaturii, a autorilor români, în special a celor tineri, prin publicarea de articole diverse (interviuri, recenzii de carte, fişe de autor etc.). Sorina s-a făcut cunoscută în social media la «Condeiul ucenicului», rubrică dedicată tinerilor scriitori”. (L.D.C.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: