„Masivul Rarău – 2018”, exerciţiu de căutare şi salvare a persoanelor rătăcite sau accidentate în munţi

 Astăzi, în zona Masivului Rarău, se va desfăşura un exerciţiu complex de pregătire a jandarmilor montani suceveni, organizat în scopul verificării/ îmbunătăţirii capacităţii de răspuns şi intervenţie la evenimentele sesizate prin SNUAU 112 înregistrate în zonele montane greu accesibile.

Potrivit informaţiilor furnizate de lt. col. Bogdan Cornaci, din partea Departamentului relaţii publice al Jandarmeriei Suceava, tematica exerciţiului vizează procedurile de căutare şi salvare a persoanelor rătăcite/accidentate în zona montană, managementul informaţiilor şi coordonarea resurselor. La activităţi participă cu efective şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, Serviciul Public Salvamont Suceava şi Direcţia Silvică Suceava.

Ni s-a precizat că exerciţiul se desfăşoară cu sprijinul Primăriei Pojorâta şi beneficiază de suportul aerian asigurat de Inspectoratul General de Aviaţie din cadrul MAI şi de participarea a doi instructori de la Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montani Sinaia.

Activitatea va începe în jurul orei 8.30 la Cabana Rarău, după care se va începe deplasarea către locul de desfăşurare a exerciţiului (la aprox. 4 km, zona Popii Rarăului). În jurul orei 14, la Cabana Rarău se va desfăşura bilanţul exerciţiului. (L.D.C.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: