Augustin Lazăr a delegat-o pe Laura Codruţa Kovesi la Parchetul General

Procurorul general, Augustin Lazăr, a decis delegarea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror la Serviciul de îndrumare şi control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie începând de miercuri, 11 iulie 2018.

Ca urmare a deciziei Secţiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la continuarea activităţii doamnei Laura Codruţa Kovesi după revocarea din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Augustin Lazăr, prin Ordinul nr. 1412, din data de 11 iulie 2018, a dispus delegarea acesteia în funcţia procuror la Serviciul de îndrumare şi control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie începând cu data de 11 iulie 2018, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), remis miercuri Mediafax.

Laura Codruţa Kovesi va avea atribuţii privind implementarea la nivelul Ministerului Public a Strategiei Naţionale Anticorupţie pentru perioada 2016 – 2020, „aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 583 din 2016, respectiv actualizarea strategiilor de combatere a corupţiei, precum şi elaborarea de strategii sectoriale la nivelul unităţilor de parchet, în conformitate cu obiectivele strategice şi domeniile prioritare ale instituţiei, astfel cum sunt acestea exprimate în Strategia Ministerului Public pentru perioada 2016 – 2020” mai arată Parchetul General.

Ieri dimineaţă, înaintea luării deciziei de mai sus, întrebat fiind dacă Laura Codruţa Kovesi urmează să îi fie consilier, a răspuns presei că posturile sunt ocupate, dar că aşteaptă să vadă ce decide Secţia de Procurori în privinţa locului unde îşi va desfăşura activitatea. „Secţia de procurori va decide unde îşi va desfăşura activitatea. În continuare vom vedea un procuror care are un nivel de experienţă considerabil în DNA, de fiecare dată când s-a întors în Ministerul Public şi-a continuat activitatea pe profilul de activitate pe care îl are, tocmai pentru a valorifica experienţa” a declarat Augustin Lazăr. Procurorul general a negat însă că Laura Codruţa Kovesi urmează să îi fie consilier: „Cele trei posturi de consilier la Parchetul General sunt ocupate în acest moment, prin urmare este vorba de speculaţii din media”.

Ordinul semnat de Augustin Lazăr vine în condiţiile în care Secţia pentru procurori a CSM decisese anterior să o repartizeze pe Laura Codruţa Kovesi la DIICOT Sibiu, după ce a fost revocată, luni, de preşedintele ţării, de la conducerea DNA.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: