După ce a aflat că proiectul nu va fi finalizat în acest an

Alexandru Băişanu cere demisia tuturor celor care au întârziat finalizarea şoselei de centură a Sucevei

 Lucrările la şoseaua de centură a Sucevei nu vor fi continuate în acest an, a declarat liderul ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, vicepreşedinte al Comisiei de Transporturi din Camera Deputaţilor, care a spus că situaţia i-a fost expusă de ministrul Transporturilor, Lucian Şova.

„Am discutat cu ministrul Transporturilor despre procedurile aflate în derulare privind selecţia firmei care va finaliza lucrările la şoseaua de centură a municipiului Suceava, dar acesta mi-a spus că lucrările nu vor continua în acest an” a spus Băişanu.

El a explicat că cere demisia tuturor celor vinovaţi de această situaţie, aşa cum a anunţat încă din luna martie, în şedinţa Comisiei de Transporturi a Camerei Deputaţilor, când i s-au dat asigurări că lucrările vor fi finalizate în acest an.

„Situaţia nu mai poate continua! Este semnul neputinţei Guvernului României, indiferent de cine este condus, de a realiza un proiect de o complexitate medie.”

În luna martie, Alexandru Băişanu a criticat guvernele care nu au reuşit să finalizeze şoseaua de centură.

„Când eram prefect în 2007, am început şoseaua de centură a municipiului Suceava. Au trecut 11 ani de atunci, iar şoseaua de centură nu e terminată. Mai sunt vreo 2-3 km. Nu e mare brânză, dar nu funcţionează. Am două soluţii: să-mi dau demisia din Parlamentul României şi din viaţa politică şi să mă duc acasă pentru a nu mai fi admonestat, întrebat şi înjurat de cetăţeni că vin şi cheltui banii publici fără să fac nimic sau să cer demisia tuturor celor care nu au făcut timp de 11 ani, nu au fost capabili să termine 3 km de şosea de centură. O spun foarte clar, nu-mi voi da demisia, dar voi cere demisia tuturor celor care au făcut ceea ce s-a făcut. Vreau să vă mai spun că s-a furat la acea şosea de centură ca în codru, iar dacă nu se întâmplă terminarea acesteia este şi din cauza acestui fapt, pentru că cel care ar trebui să preia această lucrare ar trebui să acopere măgăriile pe care le-au făcut alţii înainte” a spus Băişanu.

Într-o discuţie ulterioară cu ministrul Transporturilor, Lucian Şova, acesta l-a asigurat că lucrările la şoseaua de centură se vor finaliza cu firma Antrepriza de Construcţii, firmă ce urma a fi înfiinţată de CNAIR, iar investiţia de la Suceava să fie prima lucrare a acestei noi firme. Dar această antrepriză nu s-a mai înfiinţat.

Lucrările la şoseaua de centură a Sucevei au început în 2007 şi au fost suspendate în 2014, după ce CNADNR a reziliat contractul cu firma care câştigase lucrarea.

Tronsonul al treilea al acestei şosele a fost dat în folosinţă în 2015 după ce, la presiunea autorităţilor locale, lucrarea a fost continuată cu o altă firmă. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: