DSP a distribuit tablete pentru dezinfecţia fântânilor din 30 de comune afectate de inundaţii

Directorul executiv al DSP Suceava, medicul Cătălina Zorescu, a declarat, marţi, că instituţia a distribuit 20000 de tablete de Clorom Javel pentru dezinfecţia a aproximativ 850 de fântâni din 30 de comune din judeţ afectate de inundaţiile din ultima perioadă.

Zorescu a spus că, începând de marţi, personalul instituţiei va recolta probe de apă pentru controlul calităţii apei din fântâni. În urma analizelor de laborator se va stabili dacă apa corespunde din punct de vedere organoleptic, microbiologic şi bacteriologic şi dacă poate fi consumată.

Ea a precizat că DSP Suceava colaborează cu reţeaua de asistenţi comunitari medicali şi de mediatori sanitari din zonele afectate.

Directorul executiv al DSP Suceava a mai spus că stocul de substanţe dezinfectante din rezerva antiepidemică a instituţiei va fi refăcut, fiind efectuate deja demersuri în acest sens.

Reamintim că substanţele dezinfectante au început să fie distribuite din cursul săptămânii trecute, iniţial în 15 localităţi afectate de inundaţii, unde au fost trimise 12650 de tablete de Clorom Java pentru dezinfecţia fântânilor.

Pentru prevenirea îmbolnăvirilor, DSP recomandă populaţiei din zonele afectate de inundaţii să consume apă îmbuteliată, să nu bea apă direct din fântâni sau de la robinet, să utilizeze pentru prepararea alimentelor apă fiartă şi răcită, să consume doar alimente ambalate sau bine preparate termic, să nu atingă animalele moarte şi să avertizeze autorităţile, în vederea evacuării acestora, să evite expunerea prelungită la frig/ umezeală, să păstreze alimentele în condiţii igienice, să respecte igiena individuală, iar la primele semne de boală să se prezinte la cel mai apropiat medic/ spital. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: