Ministerul Finanţelor confirmă acuzele aduse de expertul contabil sucevean Şerban Filip

CECCAR a trimis spre avizare modificări ale ROF abia în martie şi mai 2018

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a confirmat, într-un răspuns transmis deputatului de Suceava Cătălin Nechifor, acuzele aduse de expertul contabil sucevean Şerban Filip care susţinea că modificările la Regulamentul de Organizare şi Funcţionare (ROF) nu fuseseră avizate de Ministerul Finanţelor şi publicate în Monitorul Oficial înaintea începerii desfăşurării alegerilor din filiale.

Astfel, potrivit răspunsului Ministerului de Finanţe, prin adresa nr. 1751/09.03.2018, CECCAR a transmis către Ministerul Finanţelor Publice, spre avizare, în baza prevederilor art.29 din Ordonanţa Guvernului nr.65/1994, anexa nr.1 la ROF-ul CECCAR – Procedura alegerilor.

Ministerul menţionează că, prin adresa nr.7079/20.03.2018, a comunicat avizul favorabil cu privire la proiectul de la ROF-ul CECCAR – Procedura alegerilor.

Totodată, Ministerul Finanţelor arată că nu are competenţe în ceea ce priveşte verificarea legalităţii modului de desfăşurare a alegerilor în cadrul CECCAR, ci doar de a aviza modificările de ROF, dar subliniază că punctul 37 din ROF-ul CECCAR prevede la prima teză că „toţi membrii Consiliului superior, care, fără o motivare valabilă, refuză sau se abţin de la îndeplinirea obligaţiilor profesionale sau de la efectuarea lucrărilor care le sunt impuse de funcţionarea normală a acestuia, sunt consideraţi, de drept, demisionaţi din calitatea lor de membri ai consiliului” şi că prin decizie motivată a Consiliului superior se constată renunţarea unui membru la funcţiile pentru care a fost ales.

„ROF-ul nu precizează competenţa de a constata situaţia prezentată în prima teză a pct. 37 din ROF-ul CECCAR” se mai arată în răspunsul MFP, care menţionează că doar CECCAR are competenţa de a oferi lămuriri privind interpretarea aspectelor reglementate la pct. 37 din ROF.

Mai mult, în ceea ce priveşte solicitările CECCAR de obţinere a avizului Ministerului Finanţelor Publice pentru modificări ale ROF-ului în perioada 2017-2018, ministerul precizează că au fost transmise două solicitări, prima în data de 9 martie 2018, iar a doua în data de 3 mai 2018.

Astfel, se confirmă afirmaţiile expertului contabil sucevean Filip Şerban, care a apreciat că deciziile adoptate de Conferinţa Naţională a CECCAR din ianuarie 2017 de la Braşov nu sunt legale.

Expertul contabil Filip Şerban a acuzat, în luna aprilie, nelegalitatea desfăşurării alegerilor în cadrul filialelor CECCAR din ţară, pentru că acestea s-au desfăşurat în baza unui regulament care a fost publicat în Monitorul Oficial după încheierea şi validarea alegerilor. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: