Concursul naţional de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar

718 profesori suceveni sunt aşteptaţi să susţină azi proba scrisă

> În judeţ sunt scoase la concurs peste 870 de posturi

 Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, inspectorul şcolar Cezar Anuţei, a declarat, ieri, că la concursul pentru ocuparea posturilor/catedrelor complete/incomplete, vacante/rezervate sunt aşteptaţi să participe 718 candidaţi.

El a spus că la concurs s-au înscris 763 de candidaţi, însă unii dintre ei nu au mai participat la probele practice/ orale şi la inspecţiile speciale la clase desfăşurate în perioada 10 mai – 29 iunie a.c.

Anuţei a precizat că proba scrisă a examenului de titularizare se va desfăşura în două centre de examen organizate la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” şi la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” din municipiul Suceava.

El a menţionat că la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava vor susţine proba scrisă 439 de candidaţi, dintre care 32 la geografie, 26 la istorie, 53 la limba engleză, 16 la limba franceză, 97 la limba română, un candidat va susţine proba la limba germană, învăţători – 106 şi educatori – 108.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava a mai spus că la centrul de examen de la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava vor susţine proba scrisă 279 de candidaţi, dintre care 64 la educaţie fizică şi sport, 33 la matematică, 20 la psihopedagogie, 19 la religie ortodoxă, 14 la biologie, 13 la chimie, 9 la economie etc.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a scos la concurs în acest an 872 de posturi/ catedre complete/incomplete, vacante/rezervate, iar proba scrisă are loc miercuri, 11 iulie a.c., începând cu ora 10.

Conform ISJ Suceava, din totalul posturilor scoase la concurs, 96 sunt vacantate pe perioadă nedeterminată, dintre care 69 de posturi sunt în unităţi de învăţământ din mediul urban şi 27 în mediul rural, iar alte 776 sunt posturi vacantate pe perioadă determinată, având viabilitate mai mică de 4 ani.

Din totalul celor 776 de posturi cu viabilitatea mai mică de 4 ani, 606 sunt vacante (333 complete şi 273 incomplete) şi 170 sunt rezervate (103 complete şi 67 incomplete).

Alte 96 de posturi au viabilitatea mai mare de 4 ani, dintre care 19 sunt pentru disciplinele tehnice, 15 pentru educatoare, 11 pentru învăţătoare, 9 pentru disciplina matematică, 6 pentru învăţământul special, 8 pentru disciplina educaţie fizică şi sport de specialitate, câte 4 posturi pentru disciplinele educaţie fizică şi sport şi informatică, 5 posturi pentru discipline din domeniul artă, câte 3 posturi pentru cluburi ale copiilor şi disciplina fizică etc.

Rezultatele obţinute de candidaţi la proba scrisă a concursului vor fi comunicate pe 17 iulie. Înregistrarea contestaţiilor este prevăzută pentru perioada 17-18 iulie, soluţionarea contestaţiilor va avea loc în perioada 18-23 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 24 iulie.

Potrivit calendarului, în data de 25 iulie a.c. va avea loc repartizarea candidaţilor care au obţinut media de repartizare minim 7 pe posturi didactice/catedre vacante publicate pentru angajare cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată, la nivelul judeţului în care au susţinut proba practică sau inspecţia specială la clasă în profilul postului, indiferent de judeţul în care au susţinut proba scrisă, ierarhizaţi pe o listă unică, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare.

Pe 26 iulie se va desfăşura repartizarea candidaţilor cu statut de cadre didactice titulare în învăţământul preuniversitar anterior înscrierii în concurs, care au obţinut media de repartizare de minim 7, pe posturi didactice/catedre vacante indiferent de viabilitatea acestora, la nivelul judeţului în care au susţinut proba practică sau inspecţia specială la clasă în profilul postului, indiferent de judeţul în care au susţinut proba scrisă, ierarhizaţi pe o listă unică, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, cu păstrarea statutului de cadru didactic titular.

Astăzi, pentru susţinerea probei scrise, candidaţii trebuie să fie prezenţi în sala de concurs cel mai devreme la ora 8 şi cel mai târziu la ora 9, înainte de comunicarea subiectelor. După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de 4 ore, timp ce poate fi depăşit cu 1-2 ore doar în cazul candidaţilor cu anumite deficienţe. Candidaţii trebuie să obţină minim nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului pentru a fi angajaţi pe perioadă nedeterminată (titularizare).

Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minim nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. AFara cu pensionarii din invatamantul sucevean și să lase locul tinerilor profesori!!Nesimțiții din învățământul sucevean sunt pensionari care cer prelungire și pentru că au de unde să dea șpagă la directori sunt menținuți pe posturi mulți ani după pensie.Ocupă locul tinerilor care nu au cu ce crește și întreține familiile lor sau sunt nevoiți să plece în străinătate.!!Din cauza batranilor bolșevici din suceava învățmântul sucevean este în cadere maximă și rezultatele se văd an de an!!!Nesimțiții de pensionari in frunte cu Ghiță liderul lor fac mari deservicii invatamantului sucevean.Rușine!!!!!

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: