133 de candidaţi înscrişi în prima zi la concursul de admitere la USV

Sesiunea de admitere din iulie a început luni la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, care organizează concurs pentru ocuparea celor aproximativ 5000 de locuri. În prima zi s-au înscris 133 de candidaţi pentru programele de studii de licenţă, masterat şi de conversie profesională.

Potrivit informaţiilor transmise de USV, pentru studiile universitare de licenţă cursuri de zi s-au înscris 75 de candidaţi cu un total de 111 opţiuni, pentru licenţă – învăţământ la distanţă s-au înscris 15 candidaţi cu un total de 16 opţiuni, la programul de conversie profesională s-au înscris trei candidaţi, la programul de licenţă – locuri speciale pentru absolvenţii de liceu din mediul rural s-au înscris patru candidaţi cu un total de şase opţiuni, la programul de studii masterale s-au înscris 35 de candidaţi cu 39 de opţiuni, iar la programul de masterat pentru locurile destinate românilor de pretutindeni s-au înscris patru candidaţi cu un total de patru opţiuni.

Calendarul concursului de admitere organizat de USV prevede că înscrierea şi interviul se desfăşoară până la 17/18 iulie, fără sâmbătă şi duminică, pentru specializările unde există probe, şi până la 19 iulie, fără sâmbătă şi duminică, pentru specializările unde nu există probe.

Probele urmează să aibă loc în zilele de 18/19 iulie, afişarea rezultatelor este prevăzută pentru data de 20 iulie, între orele 8 – 13, depunerea contestaţiilor e prevăzută pentru 20 iulie, între orele 13 – 16, afişarea rezultatelor după soluţionarea contestaţiilor – 23 iulie. În perioada 23 – 26 iulie, până în ora 16, este prevăzută înmatricularea candidaţilor admişi, iar afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru 27 iulie.

De menţionat este că pentru etnicii români perioada de înscriere (inclusiv interviu, la masterat) este 9 – 22 iulie, fără sâmbătă şi duminică, pentru specializările unde există probe, şi 9 – 25 iulie, fără sâmbătă şi duminică, pentru specializările unde nu există probe; probele urmează să se desfăşoare între 23-25 iulie. Afişarea rezultatelor va avea loc pe 26 iulie între orele 8 – 13, în aceeaşi zi este prevăzută depunerea contestaţiilor, în intervalul orar 13 – 15, afişarea rezultatelor după soluţionarea contestaţiilor – 26 iulie. Confirmarea locului va putea fi efectuată în perioada 27 iulie – 8 august, iar afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 10 august 2018.

Reamintim că USV organizează concurs de admitere pentru aproximativ 5000 de locuri, peste 2200 dintre ele fiind finanţate de la bugetul de stat.

Potrivit USV, cele zece facultăţi ale instituţiei oferă 42 de programe de studii de licenţă, în domenii diferite, corelate cu piaţa muncii. Absolvenţii de liceu din acest an sau din serii anterioare au posibilitatea de a candida pentru 1170 de locuri finanţate de la buget, la forma de învăţământ cu frecvenţă (IF), pentru 1170 de locuri cu taxă sau pentru 530 de locuri pentru forma de învăţământ la distanţă (ID), care se organizează pentru nouă programe de studii.

Primii 120 de candidaţi care au absolvit un liceu din mediul rural şi se vor înscrie la un program de licenţă al USV vor beneficia de scutire de la plata taxei de înscriere. În plus, în acest an, USV oferă 38 de locuri bugetate, cu posibilitatea suplimentării, absolvenţilor de licee din mediul rural.

La concursul de admitere la USV din acest an există zece locuri destinate candidaţilor de etnie rromă, precum şi 130 de locuri pentru programele de master destinate românilor de pretutindeni. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: