Ultima fază a corupţiei

Când corupţia cuprinde tustrele puterile statului, Legislativul, Executivul şi Justiţia, se consideră că e vorba de corupţie generalizată: după trecerea prin Parlament a atâtor legi cu dedicaţie personală sau de partid, legi care favorizează jaful şi impunitatea hoţilor, România a atins în aceste zile ultima fază a generalizării corupţiei. Din această fază nu se poate ieşi decât pe două căi: una de forţă, adică lovitură de stat, revoluţie, răscoală populară, sau alta, legală şi legitimă, alegeri libere anticipate, cu condiţia să fie câştigate de o puternică formaţiune politică motivată pentru reinstaurarea statului de drept. Tertium non datur.

Corupţia generalizată în România a fost confirmată pentru întâia oară în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind respectarea drepturilor omului în România pe anul 2017, publicat în aprilie, a.c. Reacţia autorităţilor noastre a fost una de nerecunoaştere a realităţilor prezentate, aşa că adaptarea legilor la nevoia de impunitate a liderilor actualei majorităţi de guvernământ s-a împlinit în aceste zile. Astfel, condamnaţii nici nu trebuie să se mai adreseze Justiţiei pentru recurs, pentru obţinerea libertăţii sau anularea pedepselor, deoarece Parlamentul i-a salvat modificând legea. Ca în ţările eşuate ale lumii a treia. Ca urmare, corupţia a pus stăpânire pe Parlamentul României, ceea ce coincide cu generalizarea fenomenului hoţiei la cel mai înalt nivel, iar întreg episodul de mătrăşire a legislaţiei penale a fost condus de liderii PSD cu dosare penale, în frunte cu Dragnea Liviu. Fapte pentru care vor rămâne în istorie. Nu ştiu dacă nu cumva legile cu dedicaţie constituie favorizarea infractorului.

Ce înseamnă generalizarea corupţiei pentru un cetăţean contribuabil? Înseamnă că banii săi vor merge în buzunarele politicienilor corupţi, iar în România s-a născut o clasă de exploatatori, de baroni cu imunitate totală în faţa legilor. Ei au dreptul să abuzeze de funcţii, să jefuiască bugetul statului, să falimenteze industria românească… fără ca justiţia să-i poată întreba de sănătate. Înseamnă că înaltul funcţionar ori demnitar poate să delapideze fără frică fondurile instituţiilor şi să ţipe apoi în gura mare că e cinstit, beneficiind de prezumţia de nevinovăţie. Mai înseamnă că averea statului, a poporului se va transfera încet-încet în conturile lor, iar sărăcia se va întinde peste ţară ca un blestem de care nu mai putem scăpa.

Dacă acum nivelul furăciunilor din banii publici se ridică la aproape 40 %, de mâine nivelul acesta va tot spori până va deveni sufocant, până când vor începe reglările de conturi şi corupţii se vor lichida între ei. Până când va ajunge cuţitul la os populaţiei din ce în ce mai nenorocite. Atunci vor trebui să răspundă vitejii de azi care au făcut ce-au vrut cu legile justiţiei. Fiindcă totuşi poporul acesta amărât se răzbună o dată la 30-50 de ani. Şi Ceauşescu s-a crezut veşnic.

Nenorocirea este că România poate pierde statutul european, ceea ce ne va arunca din nou la marginea Europei. Poate pierde şi statutul de aliat al SUA şi de membru NATO, care ne va abandona din nou pentru cine ştie cât timp în braţele Rusiei.

Însă, pentru a-şi desăvârşi planul au neapărată nevoie să-şi degajeze calea de orice piedică şi cea mai importantă se dovedeşte a fi preşedinţia, fapt pentru care Iohannis trebuie demis (că nu ascultă de Dragnea), astfel ca întreaga putere să-i revină acestuia. Aşadar, după ei, dictator nu este cel ce-şi trece pe persoană fizică şi guvern, şi parlament (urmează Justiţia!), ci preşedintele care trimite legile la controlul de constituţionalitate. Asta fiind logica politică a PSD de la origini până în prezent.

Să recunoaştem cu sinceritate că este cea mai dificilă perioadă prin care trece democraţia românească de la revoluţie încoace. Că nu avem la ora actuală o forţă politică în stare să schimbe lucrurile la viitoarele alegeri. Să mai recunoaştem, la fel de cinstit, că situaţia aceasta e din pricina tratării cu neseriozitate a dreptului nostru suveran la vot şi a lipsei de implicare civic-politică a cetăţenilor oneşti ai acestei ţări.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: