Lupte pe plajă, Campionatul Naţional

Medalie de bronz pentru Luca Giovani Popovici de la CSM Suceava

Patru luptători de la Clubul Sportiv Municipal Suceava, pregătiţi de antrenorii Valerică Gherasim, Andrei Bolohan şi Daniel Ciubotaru, au participat zilele trecute la Campionatul Naţional de lupte pe plajă pentru juniori III şi IV, ce s-a desfăşurat în comuna Limanu de la malul Mării Negre. Component al lotului naţional de juniori III, ce-n luna iunie a participat la Campionatul European de lupte greco-romane, suceveanul Luca Giovani Popovici a reuşit cea mai bună clasare dintre cei patru luptători din delegaţia de la CSM Suceava.

Prezent pentru a patra oară la aceste naţionale de plajă, Luca Giovani Popovici a reuşit să urce pentru prima dată pe podiumul acestor naţionale şi a câştigat medalia de bronz la categoria 70 de kilograme la juniori III. Giovani a trecut în primul meci de un sportiv de la LPS Slatina, care provine tot din luptele greco-romane, iar mai apoi s-a impus în faţa a doi luptători de la CSŞ Caransebeş şi CS Târgovişte ce proveneau din luptele libere şi care au avut un avantaj în faţa suceveanului, deoarece stilul liber este foarte apropiat de cel al luptelor de plajă. În meciul pentru intrarea în finala mare, suceveanul a pierdut lupta cu un sportiv de la CSM Reşiţa, experienţa mai mare în luptele pe plajă spunându-şi cuvântul. În ultimul meci, cel pentru medalia de bronz, Giovani a reuşit să învingă un alt sportiv ce provine din luptele libere, de la CS Mureşul Târgu Mureş, după un meci foarte disputat şi spectaculos.

„Este o medalie muncită pentru Luca Giovani Popovici, care chiar dacă a fost dezavantajat de stilul de luptă a învins adversari mult mai experimentaţi în luptele pe plajă, pe stilul lor, deoarece proveneau din luptele libere. Cred că şi experienţa acumulată la Campionatul European de juniori III l-a ajuta pe Giovani să câştige această primă medalie în luptele pe plajă. Mulţumim pentru sprijin Primăriei şi Consiliului Local Suceava, clubului CSM Suceava, dar şi oamenilor ce ne-au ajutat, Bogdan Ostrovanu, Paul Ioan Popovici şi Sevi Caba” a explicat antrenorul Daniel Ciubotaru.

La aceste naţionale, de la CSM Suceava au intrat în concurs Iulian Felix Dediu şi Alex Ostrovanu, ambii la categoria 50 kg, dar şi Andrei Hostiuc, ultimul fiind la primul concurs de lupte pe plajă.

Săptămâna viitoare, seniorii de la CSM Suceava vor intra în lupta pentru medalii la finalele Campionatului Naţional Individual ce va avea loc la Reşiţa.  

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: