Dacian Cioloş, numitor comun pentru „frăţia” PSD – PNL care a inspectat pârtia de pe Rarău

 Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a fost secretar de stat în Guvernul Cioloş, iar Cioloş a fost şef de cabinet al ministrului Gheorghe Flutur, aminteşte deputatul Cătălin Nechifor

 Deputatul Pro România de Suceava Cătălin Nechifor, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, a remarcat că vizita ministrului Turismului, Bogdan Trif, pentru a vedea lucrările la pârtia de schi din Masivul Rarău arată că politicienii de la PNL şi PSD „sunt ca fraţii”.

Nechifor a constatat că politicieni de la PNL şi PSD sunt „ca fraţii” când încearcă să găsească soluţii pentru pârtia de pe Rarău, remarcând şi ideile cu care vine ministrul Turismului, care a fost şi secretar de stat în guvernul condus de Dacian Cioloş, cel care i-a fost şef de cabinet actualului preşedinte de Consiliu Judeţean Suceava.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava în perioada 2012-2016 şi-a exprimat însă scepticismul că pârtia va fi funcţională în iarna acestui an.

El arată că pârtia a fost gândită în anul 2007, fără a se ţine cont de situl Natura 2000 şi de statutul de rezervaţie naturală, fapt ce a blocat posibilitatea construirii în zona înaltă a masivului Rarău.

Nechifor a menţionat că s-a construit în prima parte doar tronsonul 1, unde era permis acest lucru, realizându-se profilarea pârtiei, instalaţia de transport pe cablu.

El aminteşte că în anul 2012 a încercat, împreună cu prefectul de atunci, Florin Sinescu, să găsească o modalitate de finalizare a primului tronson, inclusiv prin concesionarea pârtiei către un operator privat care să realizeze inclusiv omologarea, dar că între anii 2012 şi 2016 Primăria Câmpulung Moldovenesc a acţionat în instanţă constructorii pentru modul în care au realizat investiţia, ceea ce a blocat orice posibilitate de a continua investiţia cât timp litigiul era pe rol.

„În 2017 au ajuns la o soluţia propusă de noi, dar încă nu s-a reuşit omologarea şi punerea în funcţiune, în condiţiile în care Primăria Câmpulung a demarat concesiunea încă din decembrie anul trecut, iar plăţile s-au făcut în totalitate” a adăugat Nechifor.

El crede că şansele ca pârtia să fie funcţională în această iarnă sunt minime.

„Sunt şanse mici ca anul acesta să se schieze în Rarău. Iată că în acest mod ajungem la 10 ani de neputinţă administrativă şi politică. E din ce în ce mai greu să credem că se mai poate face ceva serios şi cu cap în ţara asta” conchide Nechifor. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: