Transgaz a remediat avaria de pe magistrala de gaz Suceava – Rădăuţi

> În continuare, se vor executa lucrări pentru prevenirea unor situaţii similare

Avaria înregistrată sâmbătă pe magistrala de gaz natural Suceava – Rădăuţi a fost remediată, conducta de gaz fiind reparată şi încărcată cu gaz natural, în regim normal, iar consumatorii alimentaţi încă din data de 3 iulie.

Prefectura Suceava a anunţat că, potrivit informaţiilor transmise de Transgaz, în după-amiaza zilei de marţi, 3 iulie, au fost finalizate sudurile de reîntregire a ţevii, iar conducta a început să fie încărcată cu gaz natural, în regim normal, fiind alimentaţi consumatorii casnici, industriali şi instituţiile publice.

Pentru a se putea efectua reparaţia conductei fisurate din cauza viiturii, cursul de apă subtraversat de conductă a fost deviat, iar conducta a fost ridicată pe un dig construit de-a lungul ei, se arată în comunicat, în care se menţionează că a fost decupat apoi tronsonul defect şi înlocuit cu ţeavă nouă, pe o lungime de 12 m.

Conducta reparată a fost lansată în apă, fiind puse în funcţiune, la întreaga capacitate, SRM Egger şi SRM Rădăuţi.

„Pentru punerea în siguranţă a conductei Suceava – Rădăuţi şi a preîntâmpina producerea unor avarii, se vor realiza alte lucrări. Va fi executat un foraj orizontal dirijat pe 300 de metri, pe sub râul Suceava, prin tunelul de foraj va fi trasă o conductă nouă, care va fi cuplată la conducta existentă, iar conducta veche din apă va fi scoasă din funcţiune” precizează sursa citată. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: