Şobolaniada (Jurnal de război)

Majoritatea de guvernământ, aflată sub ascultarea voievodului neîncoronat (încă) Liviu Dragnea, a declanşat bătălia cu şobolanii, iar această confruntare se vrea una la fel de măreaţă precum Iliada lui Homer, Eneida lui Vergiliu, Lusiada lui Camoes, şi, mai cu seamă, Ţiganiada lui Budai-Deleanu. Declaraţia de război s-a făcut într-un cadru măreţ-solemn-festiv, în ropot de aplauze şi ovaţii la Marele Miting al PSD, iar după a doua condamnare a voievodului s-a dat ordinul de luptă: „Mergem până la capăt! Îi vom zdrobi!”.

Cine sunt şobolanii? Sunt duşmanii rozători ai patriei noastre dragi, adică patria tătucului Dragnea. Şobolanii au un stat paralel şi rod, în nerecunoştinţa lor, măreţele realizări ale Guvernului Dăncilă şi viitorul politic al averii voievodului. Din pricina şobolanilor, „mii de români” (73!) zac nevinovaţi prin închisori, condamnaţi pe baza unor legi nedrepte (deşi în România se fură 40% din PIB, cică nu e corupţie la vârf!), din pricina lor românii nu pot trăi în bunăstare social-democrată aşa cum le-au promis tătucul şi partidul.

Cum arată şi ce faţă, ce nume poartă şobolanii, ce arme au şi cum sunt ei organizaţi? Au plutoane de trăgători de elită, regimente de tancuri, divizii de rachete? Nu. Şobolanii au numai brăţări feroce numite cătuşe. Şobolani sunt toţi cei ce se opun voievodului şi-l condamnă la ani grei de temniţă pentru delicte de ei înşişi inventate. Adică avem o Justiţie politizată şobolănăreşte, aşa că şobolani sunt procurorii DNA care le-au făcut şi le fac dosare penale, nu numai lui, ci şi altor corupţi. Şobolani sunt şi judecătorii care le dau sentinţe. Justiţiarii-şobolani se află cică sub supravegherea şi mâna serviciilor secrete conduse de un şobolan-şef numit Eduard Hellvig, iar sistemul acesta opresiv-represiv este dirijat când din umbră, când pe faţă de către mutul neamţ de la Cotroceni, care, colac peste pupăză, tocmai acum vrea un nou mandat. El este capul răutăţilor, de aceea trebuie suspendat mintenaş şi apoi demis ca Dragnea şi ţara lui Dragnea să scape la libertate. (Căci politica românească nu se poate despărţi încă de poveşti şi legende de adormit copiii).

Aşadar şobolanii ăştia au dat atacul la bogăţiile patriei, a se citi ale avuţilor baroni social-democraţi şi nu numai, fiindcă, oricum ai da-o, de la săraca populaţie a României, Românie care se face tot mai mică de atâta jaf şi sărăcie, de aceea e şi numită la televizor Românica, nicidecum nu aveau ce roade. Acesta este şi secretul pe care îl ştia toată lumea, dar de la care coaliţia antişobolănărească ne abate atenţia, mesajul fiind doar pentru fraierii care pun botul, vorba unui distins politician philosoph.

Până acum bătălia era oarecum leşinată, dar echilibrată: voievodul avea numai(!) Guvernul şi Parlamentul, plus divizia de zvonaci şi manipulatori cu antene, iar şobolanii puseseră stăpânire pe Opoziţie, ceva Justiţie şi Preşedinţie. Însă pe 28 iunie, orele 12.12, tabăra şobolanilor s-a întărit cu divizia Comisiei de la Veneţia, în frunte cu Gianni Buquicchio, cu regimentul de onoare al ministrului Francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, şi cu o armada modernă a douăsprezece state aliate: Belgia, Canada, Danemarca, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Suedia. Este momentul în care sorţii şobolaniadei stau în cumpănă, căci urmează intrarea în război a lui Franciscus Cornelis Gerardus Maria Timmermans însuşi, vicele Comisiei Europene, înarmat cu nucleara. Miroase a înfrângere deja pentru Marele Voievod de Teleorman.

Dar nu contează! Oricum voievodul nu avea viitor în UE, unde legea şi regulile, cum-necum, încă sunt respectate. Dar priviţi ce măreţ e triumviratul Putin – Erdogan – Dragnea! De aceea, voievodul nu mai vrea să audă nici de UE, nici de NATO, nici de democraţie, legi corecte, drepturi constituţionale! Nu vrea poporul şobolănăresc? Mare brânză! Poporul suntem noi, Voievodul şi iubiţii conducători! În rest sunt ciumpalaci, amărăşteni, morţi după o bucată de pâine primită de pomană! Pomana Voievodului! Ne revedem peste 45 ani de la şobolaniadă!

(Pamfletar pârât) PETRU TOMEGEA

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: