În ultima zi a Programului Ştefanian

Pelerini din toate zonele ţării, din Republica Moldova şi Ucraina, în costume populare, au venit la Putna

> Între pelerini s-au aflat preoţi, primari din judeţ, dar şi preşedintele CJ Gheorghe Flutur

 Ultima zi a celei de-a doua ediţii a Programului Ştefanian a început cu un pelerinaj la Mănăstirea Putna.

Astfel, un grup de peste 300 de pelerini a plecat pe jos la ora 7.30, cu buciumaşi în frunte şi cu icoana Sf. Voievod Ştefan cel Mare, de la intrarea în Putna, ajungând apoi la Mănăstirea Putna, unde au luat parte la slujba religioasă.

Între pelerini s-au aflat preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, iniţiatorul Programului Ştefanian, primari din judeţ, de asemenea preoţi de la mai multe parohii din judeţul Suceava.

Pelerinii, tineri şi vârstnici, îmbrăcaţi în costume populare specifice zonelor din care vin, au intonat, pe întreg parcursul pelerinajului, diverse piese corale, atât patriotice, cât şi bisericeşti, evocând personalitatea marelui voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Gospodarii din Putna, ieşiţi la porţi, le-au oferit pelerinilor plăcinte.

Mulţi dintre localnici, cu copiii sau nepoţii alături, vizibil emoţionaţi şi cu lacrimi în ochi, le-au vorbit acestora despre Ştefan cel Mare.

La intrarea în Mănăstirea Putna, celor veniţi pe jos li s-au alăturat pelerini veniţi din judeţele Moldovei, din Transilvania, precum şi din Republica Moldova şi Ucraina.

După oficierea slujbei religioase, s-au depus coroane de flori la mormântul lui Ştefan cel Mare, iar autorităţile judeţului au participat la sfinţirea Portalului Memorial Golgota Neamului –„Fântâna Albă”, inaugurat la Putna. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: