La Slatina, Mălini, Broşteni, Moldoviţa, Mănăstirea Humorului, Bogdăneşti şi pe TransRarău

Inundaţiile au afectat 13 drumuri judeţene, patru poduri şi 27 de podeţe

> Pagubele, la prima evaluare, se ridică la 6,8 milioane de lei

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat ieri, după şedinţa de lucru cu conducerea Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri, că, în urma ploilor abundente ce au provocat inundaţii în perioada 29-30 iunie, au fost afectate 13 drumuri judeţene, însumând 64,7 km. Totodată, au fost afectate 27 de podeţe şi patru poduri, la Moldoviţa, Slatina şi Mălini.

Potrivit estimărilor, pagubele se ridică la 6,8 milioane de lei.

Cele mai mari pagube se înregistrează la Slatina, Doroteia, Broşteni – Dârmoxa, dar probleme sunt şi pe alte drumuri, cum ar fi Câmpulung Moldovenesc – Stulpicani, Mănăstirea Humorului – Poiana Micului, Rarău – Chiril (TransRarău), Vama – Moldoviţa – Argel, Praxia, Bogdăneşti – Râşca.

„Noi facem cunoscut oficial Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă această situaţie şi vom solicita Guvernului un proiect de hotărâre prin care să se aloce fonduri pentru rezolvarea acestor probleme” a precizat Flutur.

El a menţionat că aceasta este o primă evaluare. Urmează să fie făcute verificări şi după retragerea apelor, în special la sistemele de susţinere a podurilor de pe drumurile judeţene. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: