Extinderea alimentării cu gaze naturale în municipiul Suceava, considerată puţin rentabilă

> 40 de locuinţe de pe strada Cernăuţi vor fi racordate la reţea, însă contravaloarea investiţiei este suportată, în proporţie covârşitoare, de la bugetul municipiului >„Nu avem altă soluţie (…), oamenii doresc extinderea reţelelor, iar noi, ca municipalitate, trebuie să facem aceste eforturi” spune primarul Ion Lungu

Mai mulţi locuitori ai străzii Cernăuţi din municipiul Suceava se vor bucura de beneficiile alimentării cu gaze naturale. Anunţul este făcut de primarul Ion Lungu, care spune că acest lucru se întâmplă după o perioadă de tergiversări, în care legislaţia permitea E.ON să preia în proprietate noua investiţie, iar de cealaltă parte interzicea autorităţilor publice să predea conductele către o firmă privată. În cauză sunt conducte de distribuire amplasate pe o lungime de 668 de metri, în timp ce magistrala de transport va fi prelungită doar cu 38 de metri. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 162.245 de lei, Primăria suportând contravaloarea majoritară a acesteia.

„S-a aprobat, la Delgaz Grid, o extindere a reţelei de gaze naturale. Firma a făcut sondaje şi s-a constatat că investiţia nu este rentabilă pentru dânşii. Ca atare, majoritatea investiţiei o suportă municipalitatea, respectiv 152.910 de lei. Nu avem altă soluţie, existând străzi din Burdujeni care sunt alimentate parţial cu gaz metan. Oamenii doresc extinderea reţelelor, iar noi, ca municipalitate, trebuie să facem aceste eforturi” a subliniat Ion Lungu, adăugând că, de această dată, Delgaz Grid va prelua în folosinţă gratuită respectivele instalaţii.

În Burdujeni-sat şi cartierul Tinereţii, cu peste 3.000 de consumatori noi, compania consideră justificată, din punct de vedere economic, cheltuirea a doar 41.000 de lei

La jumătatea anului 2017, Consiliul Local Suceava a aprobat hotărârea privind realizarea reţelei de gaz metan în Burdujeni-sat şi cartierul Tinereţii. Totodată, în scopul realizării obiectivului, a fost aprobată asocierea între municipiul Suceava şi societatea comercială Delgaz Grid, investiţia constând în extinderea conductei de medie presiune, a conductei de presiune redusă şi construirea unei staţii de reglare de sector. În baza contractului, municipiul Suceava, alegând o firmă autorizată de ANRE, va asigura proiectarea şi execuţia conductelor, firmei Delgaz Grid revenindu-i evaluarea documentaţiei tehnice, asigurarea de asistenţă pe durata efectuării lucrărilor, precum şi recepţia şi punerea în funcţiune a acestora. Delgaz Grid va presta serviciile de asistenţă tehnică contra cost, compania urmând a prelua obiectivul în folosinţă, în baza unui contract de comodat. Investiţia de redimensionare a conductei de medie presiune, în lungime de 110 de metri liniari, în valoare de circa 41.000 de lei, va fi suportată de către Delgaz Grid, doar aceasta fiind considerată justificată din punct de vedere economic. De cealaltă parte, din bugetul municipiului Suceava, se estima alocarea unei sume de aproximativ 4 milioane de lei, bani care vor fi orientaţi înspre amenajarea a 970 de metri liniari de conductă de medie presiune, pentru amenajarea a 27.625 de metri liniari de conductă de presiune redusă, cât şi spre construirea staţiei de reglare de sector.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: