Actriţa Susan Sarandon, arestată câteva ore pentru proteste împotriva preşedintelui Trump

Actriţa americană Susan Sarandon a fost arestată timp de „câteva ore” după marşul femeilor la Washington împotriva politicilor migratorii ale preşedintelui SUA, Donald Trump, au declarat pentru EFE surse ale organizatorilor protestului. „Susan Sarandon a fost arestată timp de câteva ore pentru participarea la manifestaţia noastră”, a declarat sursa, care a solicitat anonimatul. Însăşi artista a asigurat joi pe contul său de Twitter că a fost reţinută: „Arestată. Rămânem puternici. Continuăm lupta”, a scris Sarandon.

Susan Sarandon, câştigătoarea unui Oscar pentru cea mai bună actriţă în filmul „Dead Man Walking” (1995), este şi o cunoscută militantă care şi-a afişat în repetate rânduri dezaprobarea faţă de guvernul Trump. Aşa cum au informat EFE surse ale poliţiei din Washington, în total 575 de femei au fost arestate pentru că au manifestat ilegal în cadrul marşului, exprimându-şi refuzul faţă de politicile de separare a familiilor imigranţilor fără acte în regulă şi de arestările promovate de Trump.

Săptămâna trecută, Trump a decretat sfârşitul separării familiilor la frontieră în urma criticilor dure primite. De atunci guvernul a reunit 538 de copii cu părinţii lor, deşi peste 2.000 de minori sunt în continuare reţinuţi şi despărţiţi de familii, potrivit datelor oficiale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: