Schimb de replici în deliberativul judeţean pe tema participării Sucevei la Forumul Regional al Iniţiativei celor Trei Mări

Consilierul judeţean PSD Dan Ioan Cuşnir şi preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, au avut, joi, în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Suceava, un schimb de replici privind participarea, în Polonia, a judeţului Suceava la Forumul Regional al Iniţiativei celor Trei Mări, un forum la care participă reprezentanţi ai regiunilor din cele 12 ţări membre ale Iniţiativei celor Trei Mări, respectiv Marea Baltică, Marea Neagră şi Marea Adriatică.

În cadrul şedinţei Consiliului Judeţean, consilierul judeţean PSD Dan Ioan Cuşnir a spus că îi este teamă că prezenţa judeţului la acest forum va fi doar o acţiune de imagine a lui Flutur.

„Mi-e teamă că vă veţi face auzită vocea şi atât. Adică va fi o participare gen Târgul Expo Real München de promovare a zonei industriale Siret, fără niciun beneficiu real. Dacă veţi prezenta doar chestiuni tehnice, aşa cum aţi făcut-o acum, vă voi felicita ulterior, dar tare mă tem că veţi profita de această ieşire doar pentru ca să ne explicaţi apoi cum vă zbateţi dumneavoastră ca să treacă autostrada de la Marea Neagră la Marea Baltică prin Siret şi cum vă zbateţi dumneavoastră pentru promovarea Bucovinei” a spus Cuşnir.

În replică, Gheorghe Flutur a spus că încearcă să înţeleagă temerea consilierului PSD de a nu-şi face reclamă.

„Atunci ar trebui să tăcem, să ne închidem sub un clopot de sticlă şi să nu facem nimic, ca nu cumva să-mi fac reclamă sau imagine. Reclama este ceva implicit, dacă faci câte ceva în judeţul în care ai fost ales” a spus Flutur.

El a arătat că se bucură de temerea lui Cuşnir.

„În termeni politici, trebuie să aveţi această temere şi este bine că o aveţi” a spus Flutur.

El i-a transmis că şi-ar fi dorit să aibă o temere şi mai mare, dacă autorităţile sucevene erau auzite şi la Bucureşti în legătură cu şoseaua de centură şi alte investiţii importante necesare judeţului.

„Dar dacă acesta este motivul care vă face să fiţi neliniştit, o iau ca laudă şi daţi-ne voie să fim peste tot. Vremea regiunilor, a autorităţilor locale trebuie să vină cândva. Să ne audă. Nu trebuie doar centrul să ne reprezinte şi, uneori, să uite de noi. Rolul nostru este ca autorităţile locale să aibă iniţiativă, să se audă de noi” a spus Flutur.

El a arătat că uneori baţi la o poartă 2-3-4 ani, iar până la urmă tot se va deschide.

„Ştiu teoria că ce căutăm la München. Mai era în vremea aia un târg la Moscova şi nu am mers. Sunt de acord să mergem în continuare, până ce o să vină şi investitorii” a conchis Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: