Proiectul de amenajare a râului Suceava în zona municipiului Suceava, discutat de primarul Ion Lungu cu reprezentanți ai Guvernului

 > Investiţia presupune consolidări de maluri şi amenajarea unei zone de agrement

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a discutat cu secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, Sirma Caraman, şi cu şeful Autorităţii de Management a Programului Operaţional Regional, Luminiţa Zezeanu, despre proiectul de amenajare a râului Suceava cu fonduri europene pe raza municipiului Suceava.

Primarul Ion Lungu a participat, în zilele de 28 şi 29 iunie, la reuniunea Comitetului Director şi la Adunarea Generală a Asociaţiei Municipiilor din România, la care au fost prezenţi ca invitaţi preşedintele Curţii de Conturi, Mihai Busuioc, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, ministrul Culturii, George Ivaşcu, secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării, Sirma Caraman şi şeful AM-POR, Luminiţa Zezeanu.

Primarul Ion Lungu a spus că în cadrul întâlnirii s-au discutat probleme legate de noua lege a Curţii de Conturi, despre rectificarea bugetară aşteptată, dar şi despre descentralizare şi implementarea de proiecte europene.

Primarul Sucevei a menţionat că a purtat discuţii punctuale cu ministrul Finanţelor Publice pe tema rectificării bugetare, iar cu secretarul de stat Caraman şi cu şeful AM-POR Zezeanu despre depunerea unui proiect vizând consolidarea malurilor şi crearea unei zone de agrement pe râul Suceava în zona municipiului, începând din Iţcani.

Ion Lungu anunţase miercurea trecută că municipiul Suceava îşi propune să depună un proiect cu finanţare europeană de 1,2 milioane de euro pentru realizarea acestui proiect, după ce, prin ordin de ministru, se permite autorităţilor locale să încheie protocoale cu Apele Române pentru depunerea de proiecte europene vizând cursurile de apă ce traversează localităţile. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: