Ieri, de Ziua Drapelului

Distincţii de excelenţă pentru general de brigadă Ion Burlui şi profesorul Silvestru Pânzariu

Mirela Elena Adomnicăi, prefectul judeţului Suceava, a înmânat, în cadrul şedinţei de ieri a Colegiului prefectural, distincţii de excelenţă generalului de brigadă Ion Burlui şi profesorului Silvestru Pânzariu din Siret. Generalul de brigadă Ion Burlui a fost onorat cu „Distincţia de excelenţă pentru întreaga activitate depusă în slujba sucevenilor şi în coordonarea celor mai dificile situaţii de urgenţă”, iar profesorul Silvestru Pânzariu, pentru „preocupare şi respect civic faţă de însemnele naţionale”. Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, 25 iunie a.c., decretul privind trecerea în rezervă, începând cu data de 30 iunie, a generalului de brigadă Ion Burlui, din Ministerul Afacerilor Interne. Generalul de brigadă Ion Burlui s-a născut în anul 1961, în comuna Mălini, judeţul Suceava. În anul 1983 a absolvit Şcoala Militară de Ofiţeri Activi din Bucureşti, şcoală aparţinând de Ministerul de Interne, fiind absolvent cu diplomă de ofiţer, „Arma pompieri”. În perioada 1985-1990 a urmat cursurile Academiei de Studii Economice din Bucureşti, Facultatea de Management, iar ulterior studiile doctorale, fiind doctor în economie. Întreaga activitate a generalului Ion Burlui este legată de gestionarea situaţiilor de urgenţă. În perioada 1983-1987 a fost comandat de pluton şi ofiţer instructor la Şcoala Militară de Ofiţeri Activi a Ministerului de Interne. Începând din 1987, a ocupat funcţiile de locţiitor de comandant la Grupul de Pompieri Suceava, de comandant al Companiei de Pompieri Suceava, în perioada 1995-2004 fiind adjunct al comandantului Unităţii pentru logistică a Grupului de Pompieri „Bucovina” Suceava, iar între anii 2004-2007, şef de Serviciu la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, atunci nou înfiinţat. Din 2007, timp de 2 ani, a fost prim-adjunct al ISU Suceava, iar în 2009 a fost numit inspector-şef al ISU „Bucovina” Suceava. Generalul Ion Burlui are o experienţă deosebită şi ca pompier, fiind prezent şi activ în situaţii de urgenţă dramatice, care au impus şi intervenţia sa în prima linie.

Profesorul Silvestru Pânzariu: „Problema pe care o ridic este de extremă importanţă, este vorba despre drapelul naţional”

Profesorul de limba şi literatura română Silvestru Pânzariu, pensionar în prezent, în afara unor colaborări, cu articole, în presa scrisă, şi de unele antologii, este şi un atent observator al unor aspecte ale vieţii cotidiene. În acest context, profesorul a intervenit cu o petiţie adresată Prefecturii Suceava, în care face observaţii referitoare la modul incorect de dispunere a celor trei culori pe drapelul naţional la sediul firmelor şi diverselor instituţii.

„Problema pe care o ridic este de extremă importanţă, căci e vorba de drapelul naţional, de simbolul suprem al ţării şi al poporului român, ale cărui culori nu pot fi plasate aleatoriu” spune profesorul Pânzariu în petiţia sa.

Silvestru Pânzariu, din Siret, a activat ca profesor de limba şi literatura română în şcoli din Zamostea şi Grămeşti, după 1990 fiind dascăl în Siret. În prezent este pensionar, preocupat, în continuare, de publicistică (să nu uităm, este un vechi corespondent al cotidianului „Crai nou”!), de viaţa culturală a oraşului său, precum şi din alte localităţi ale judeţului Suceava. A publicat articole în diferite antologii, 13 din ele apărute la Iaşi, pe teme de istorie, literatură şi cultură. Totodată, profesorul Silvestru Pânzariu colaborează şi cu Universitatea Populară „Ion Nistor” din Rădăuţi, condusă de profesorul Petru Bejinariu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: