Cine şi de ce îngroapă România?

După alegerile din 2016 poporul suveran a fost abandonat într-o fundătură la marginea Europei civilizate, iar câţiva lideri fac pe marii haiduci care luptă eroic împotriva nedreptăţilor statului (paralel) tot de ei înşişi creat. Fiindcă legile după care sunt condamnaţi acum corupţii tot de ei au fost făcute, altfel n-am fi fost admişi în NATO şi Uniunea Europeană. Ce să le fi schimbat atitudinea şi comportamentul faţă de respectivele legi? Să fi fiind nedreptăţile cetăţenilor care nu şi-au mai primit înapoi ogorul, casele, proprietăţile părinţilor luate cu japca de cei ce „au putut”? Ori câţiva care au ajuns în arest din greşeală, confuzie, netemeinicia probelor? Crede cineva că s-ar fi schimbat această atitudine faţă de statul paralel dacă nu erau Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu & co prinşi în dosare penale? Nici pomeneală!

Concomitent, devine evident că actuala majoritate forţează limitele tratatelor de aderare la UE şi NATO, fiindcă între timp li s-a ivit/ oferit o alternativă mai profitabilă, iar adjunctul secretarului de Stat al SUA pentru Europa şi Eurasia, Wess Mitchell, o şi numeşte: apropierea de Federaţia Rusă a lui Putin şi de China, „marea” investitoare în Europa de Est.

Ei, bine, percepţiile de mai sus sunt în mintea fiecărui analist sau jurnalist profesionist, a fiecărui politician cu capul pe umeri, fie din ţară, fie din lumea largă, inclusiv din NATO şi UE. Ba îşi dau seama şi haiducii înşişi, dar au văzut că în România le merge să facă ce vor şi atunci plusează susţinând că toţi cetăţenii României suferă nedreptăţile justiţiei, ale binomului, protocoalelor… Haiducii plusează ca la poker, dar în realitate „miile de condamnaţi” pentru abuz în serviciu sunt numai 73!

De ce au fost amintite poporul suveran şi alegerile din 2016? Fiindcă la respectivele alegeri poporului suveran i s-au promis marea cu sarea, reformele necesare ca apa şi aerul, dezvoltare economică, autostrăzi, şcoli şi spitale moderne, i s-au promis bunăstare, creşterea nivelului de trai, i s-au promis o mai profundă integrare în structurile UE şi relaţii internaţionale privilegiate cu ţările NATO, i s-au promis democraţie (participativă!) şi stat de drept… I s-a promis tot ce voia poporul să audă, ba chiar mai mult decât atât. După atâta demagogie, poporul suveran le-a dat o majoritate de guvernământ confortabilă, realizată împreună cu ALDE, le-a dat şi guvernarea.

Pe mine cel mai tare m-a impresionat promisiunea că românii plecaţi la muncă peste graniţă vor fi readuşi acasă, iar PSD va avea grijă să nu mai fie nimeni nevoit să plece la muncă în străinătate… Ce mai! Vor curge lapte şi miere pretutindeni, ca-n Ţiganiada lui Ioan Budai-Deleanu. Numai că speranţele ni s-au înecat în iresponsabilitate politică şi minciună la scurt timp, iar plecările din ţară s-au dublat…

Fiindcă după intrarea la guvernare aleşii puterii au uitat complet de poporul suveran, de naţiunea română şi poziţia României în organizaţiile euroatlantice, a explodat în spaţiul public nevoia de schimbare a legilor justiţiei în aşa fel ca Liviu Dragnea să scape de dosarul penal şi de acuzaţii. Semne proaste: poporul suveran a ieşit în stradă şi, de frică, puterea a cedat anul trecut, retrăgând infama ordonanţă „noaptea ca hoţii”.

Nefiindu-le gândul decât la noi tertipuri de a scăpa de dosarele penale, au lăsat ţara de izbelişte, iar inflaţia de 5,4%, creşterea cursului de schimb leu – valută străină, deficitele bugetare sufocante şi împrumuturile guvernamentale tot mai mari şi mai scumpe dau să nască o nouă criză economică, fără ca diriguitorii să ia vreo măsură. Ba, din contra, ne mint iarăşi că trăim mai bine, că avem creştere economică… Avem de toate, ca pe vremuri recente prea repede uitate.

Vedem acum cine şi de ce îngroapă România, iar ochii ne sunt aţintiţi asupra poporului suveran ale cărui reacţii nu pot fi decât două: ideea unei noi revolte/ revoluţii se aude tot mai insistent, iar mitingurile viitoare ne vor lămuri, şi, mai posibilă, o trezire la viitoarele alegeri prin care şi cetăţenii din ţară, dar şi mai activii diasporeni să nu lipsească de la urne. Niciuna din variante nu este favorabilă celor ce îngroapă acum România.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: