Senatorul PNL de Suceava, Daniel Cadariu:

România este condusă în prezent de un Guvern anti-dezvoltare

Senatorul PNL de Suceava, Daniel Cadariu, consideră că actualul guvern trebuie înlăturat, fiind o acţiune de urgenţă naţională, pentru că acţionează doar pentru sărăcirea românilor şi subdezvoltarea ţării.

„Actualele partide aflate la putere, PSD şi ALDE, au pus pe primul loc în Programul lor de guvernare sărăcirea românilor şi subdezvoltarea României. Când vorbim despre lipsa de implicare a guvernării PSD – ALDE în dezvoltarea României trebuie evidenţiată şi lipsa de investiţii majore în dezvoltarea infrastructurii rutiere”, arată Cadariu.

Senatorul subliniază că această problemă a fost menţionată de PNL în moţiunea de cenzură „Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!” depusă miercuri în Parlament.

„Când vine vorba despre proiectele de infrastructură de transport, actualul Guvern supralicitează la maxim numărul de kilometri de autostrăzi pe care promite să îl finalizeze. Asistăm la o sarabandă a declaraţiilor, contrazisă de realitatea din teren, dar şi de reprezentaţi ai instituţiilor europene care atrag atenţia prin scrisori oficiale, ţinute la secret de actuala guvernare, că România nu are o infrastructură dezvoltată pentru că autorităţile responsabile nu reuşesc să absoarbă fondurile europene destinate domeniului transporturilor şi nu au pregătite proiecte mature prin care să atragă cele 5,1 miliarde de euro alocate României prin POIM 2014-2020”, arată Daniel Cadariu.

Potrivit acestuia, domeniul transporturilor „se află în groapă”, situaţie evidenţiată chiar şi de comisarul european Corina Creţu, care a avertizat în mod oficial că România va pierde bani la acest capitol.

„Strigătul de disperare al românilor şi revolta faţă de ritmul extrem de lent în care se concretizează proiectele mari de investiţie în domeniul transporturilor sunt ignorate total de către Guvern. Am asistat la un marş de protest al locuitorilor din Moldova, primul de o asemenea anvergură din istoria post-decembristă, un manifest public critic la adresa autorităţilor care tergiversează implementarea proiectelor de infrastructură atât de necesare pentru conectarea acestei regiuni cu restul ţării şi mai departe cu Europa. Iar cel mai mare demers civic din această ţară s-a lovit de un zid de nepăsare. De câte marşuri de protest mai aveţi nevoie pentru a înţelege că răbdarea românilor are limite?”, susţine senatorul liberal.

El se întreabă dacă e nevoie de un marş şi pentru a se trece la finalizarea centurii Sucevei şi ce ar mai trebui făcut pentru realizarea rutelor ocolitoare Rădăuţi sau ale marilor oraşe precum Bucureşti, Iaşi, Bacău.

„În anul Centenarului, unirea regiunilor istorice prin reţele de transport de mare viteză, rutieră sau feroviară, rămâne un vis prea îndepărtat. Ceea ce îi uneşte tot mai mult pe români este indignarea faţă de un Guvern dezinteresat de problemele reale. Nu pot să nu fac referire şi la recentele declaraţii „halucinante” ale ministrului Transporturilor, Lucian Şova, care afirma că dacă în România vor fi construite autostrăzi vor creşte salariile, iar multinaţionalele vor pleca în alte ţări. O astfel de declaraţie sintetizează programul de dezvoltare al PSD – ALDE şi anume lipsa de implicare a actualei guvernări pentru dezvoltarea infrastructurii, dar şi pentru creşterea reală a veniturilor românilor”, a mai declarat senatorul Daniel Cadariu.

Parlamentarul liberal sucevean consideră că toate acestea demonstrează în mod clar că România este condusă în momentul de faţă de un veritabil guvern anti-dezvoltare. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: